Klasikinis kiaulienos guliašas

Klasikinis kiaulienos guliašas

3 (4 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Augalinis aliejus arba žąsų riebalai
    5 šaukštai
  • Malta paprika
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Paprika
    1 vnt
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
    1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
  • Į puodą įdėkite žąsų riebalų (tai tradiciškai naudojama). Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant stiprios ugnies (to reikia) iki auks...
    2. Į puodą įdėkite žąsų riebalų (tai tradiciškai naudojama). Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant stiprios ugnies (to reikia) iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Tada suberkite papriką ir gerai išmaišykite.
    3. Tada suberkite papriką ir gerai išmaišykite.
  • Tada kepkite kiaulienos gabalėlius 6-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Visa kiauliena turi būti apibarstyta paprika ir svogūnais.
    4. Tada kepkite kiaulienos gabalėlius 6-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Visa kiauliena turi būti apibarstyta paprika ir svogūnais.
  • Reklama
  • Mėsa turi apskrusti.
    5. Mėsa turi apskrusti.
  • Suberkite stambiai pjaustytą pomidorą ir papriką.
    6. Suberkite stambiai pjaustytą pomidorą ir papriką.
  • Reklama
  • Leiskite mėsai ir daržovėms troškintis savo sultyse 5-7 minutes. Tada įpilkite vandens (100 ml), nebūtina, kad jis visiškai apsemtų mėsą.
    7. Leiskite mėsai ir daržovėms troškintis savo sultyse 5-7 minutes. Tada įpilkite vandens (100 ml), nebūtina, kad jis visiškai apsemtų mėsą.
  • Troškinkite ant silpnos ugnies apie pusantros valandos uždengę dangtį. Retkarčiais pamaišykite. Jei visas skystis užvirė, įpilkite dar va...
    8. Troškinkite ant silpnos ugnies apie pusantros valandos uždengę dangtį. Retkarčiais pamaišykite. Jei visas skystis užvirė, įpilkite dar vandens. Paprastai pakanka 250 ml vandens.
  • Reklama
  • Pagal skonį pasūdykite ir pipiruokite guliašą. Kai mėsa išsitroškins ir taps minkšta, o skystis beveik išgaruos, įpilkite dar 100 ml vand...
    9. Pagal skonį pasūdykite ir pipiruokite guliašą. Kai mėsa išsitroškins ir taps minkšta, o skystis beveik išgaruos, įpilkite dar 100 ml vandens ir užvirinkite. Štai viskas, guliašas paruoštas!
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai