Klasikinis kiaulienos guliašas
3 (4 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas
-
Svogūnai2 vnt
-
Augalinis aliejus arba žąsų riebalai5 šaukštai
-
Malta paprika4 arbatiniai šaukšteliai
-
Paprika1 vnt
-
Pomidoras1 vnt
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
-
2. Į puodą įdėkite žąsų riebalų (tai tradiciškai naudojama). Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant stiprios ugnies (to reikia) iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Tada suberkite papriką ir gerai išmaišykite.
-
4. Tada kepkite kiaulienos gabalėlius 6-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Visa kiauliena turi būti apibarstyta paprika ir svogūnais.
-
Reklama
-
5. Mėsa turi apskrusti.
-
6. Suberkite stambiai pjaustytą pomidorą ir papriką.
-
Reklama
-
7. Leiskite mėsai ir daržovėms troškintis savo sultyse 5-7 minutes. Tada įpilkite vandens (100 ml), nebūtina, kad jis visiškai apsemtų mėsą.
-
8. Troškinkite ant silpnos ugnies apie pusantros valandos uždengę dangtį. Retkarčiais pamaišykite. Jei visas skystis užvirė, įpilkite dar vandens. Paprastai pakanka 250 ml vandens.
-
Reklama
-
9. Pagal skonį pasūdykite ir pipiruokite guliašą. Kai mėsa išsitroškins ir taps minkšta, o skystis beveik išgaruos, įpilkite dar 100 ml vandens ir užvirinkite. Štai viskas, guliašas paruoštas!
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama