Įdaryta višta rankovėje

Įdaryta višta rankovėje

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Koks patiekalas visada dedamas vidury šventinio stalo – žinoma, įdaryta višta. O jei jūsų namuose planuojama iškilminga šventė, siūlau savo receptą skanios vištos rankovėje. Nors visos šeimininkės šventei ruošia skirtingus patiekalus, bene kiekviena ant stalo tarp įvairių skanėstų gali išvysti ir kvapnią vištą. Ne išimtis ir beveik visoms šventėms namuose gaminu tokį įdarytą viščiuką rankovėje. Visiems mūsų draugams labai patiko, todėl visada iš anksto pasiteirauja, ar pagaminsiu šį nuostabų patiekalą. Galbūt taip pat įvertinsite mano paprastą įdarytos vištienos receptą rankovėje ir iškepsite tokią vištą savo svečiams.

Receptai pagal ingredientus: #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1,3~1,5 kilogramo
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Balta duona
    4~5 griežinėliais (sudžiūvusi)
  • Svogūnai
    0.5 vnt
  • Vanduo
    1/4 stiklinės
  • Ghi sviestas
    100 mililitrų
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pradėkite smulkiai pjaustydami svogūną, o baltą duoną supjaustykite kubeliais arba tiesiog rankomis suplėšykite mažais gabalėliais. Gilia...
    1. Pradėkite smulkiai pjaustydami svogūną, o baltą duoną supjaustykite kubeliais arba tiesiog rankomis suplėšykite mažais gabalėliais. Giliame dubenyje sumaišykite duoną ir svogūną.
  • Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite apie 1/4 stiklinės vandens ir viską gerai išplakite. Gautą mišinį supilkite į dubenį su duona...
    2. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite apie 1/4 stiklinės vandens ir viską gerai išplakite. Gautą mišinį supilkite į dubenį su duona ir svogūnais.
  • Reklama
  • Sudėkite pusę ištirpinto sviesto.
    3. Sudėkite pusę ištirpinto sviesto.
  • Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį ir švelniai sumaišykite visus ingredientus.
    4. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį ir švelniai sumaišykite visus ingredientus.
  • Reklama
  • Vištienos skerdeną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, tada įdarykite įdaru, bet nedėkite įdaro per sandariai.
    5. Vištienos skerdeną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, tada įdarykite įdaru, bet nedėkite įdaro per sandariai.
  • Dabar vištieną iš visų pusių reikia patepti likusiu ghi.
    6. Dabar vištieną iš visų pusių reikia patepti likusiu ghi.
  • Reklama
  • Pasūdykite ir pabarstykite pipirais, taip pat galite naudoti kitus prieskonius pagal savo skonį.
    7. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais, taip pat galite naudoti kitus prieskonius pagal savo skonį.
  • Įdėkite vištieną į rankovę ir pritvirtinkite jos kraštus specialiais spaustukais. Rankovės viršuje žirklėmis reikia padaryti porą mažų sk...
    8. Įdėkite vištieną į rankovę ir pritvirtinkite jos kraštus specialiais spaustukais. Rankovės viršuje žirklėmis reikia padaryti porą mažų skylučių, kad garai galėtų išeiti.
  • Reklama
  • Vištieną reikia kepti 170-180 laipsnių temperatūroje 2-2,5 valandos.
    9. Vištieną reikia kepti 170-180 laipsnių temperatūroje 2-2,5 valandos.
  • Po to atsargiai nupjaukite rankovę ir perkelkite kvepiantį paukštį į indą – patiekite ant stalo. Gero apetito visiems!
    10. Po to atsargiai nupjaukite rankovę ir perkelkite kvepiantį paukštį į indą – patiekite ant stalo. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai