Grikių apkepas su varške
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Iš grikių gaminamas apkepas, labai turtingas įvairių mikroelementų, todėl sveikas. Noriu pasidalinti su jumis, kaip iškepti grikių apkepą su varške. Tai tobuli saldūs pusryčiai vaikams. Tai labai paprastas receptas, tačiau apkepas yra skanus ir maistingas. Jį galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Ypač tinka apkepą kepti tada, kai lieka grikių likučių, kurių niekas nenori baigti valgyti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grikiai1 stiklinė
-
Varškė400 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus0.5 stiklinės
-
Vanilinas1 pakelis
-
Manų kruopos3 šaukštai
-
Sviestas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išvirkite grikius.
-
2. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir varške. Pridėti vanilės.
-
Reklama
-
3. Į gautą masę suberkite grikius, sumaišykite mikseriu mažu greičiu.
-
4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis.
-
Reklama
-
5. Supilkite tešlą į formą ir kepkite karštoje orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 45-50 minučių.
-
6. Apkepas paruoštas, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama