Grikiai su šprotais pomidorų padaže

Grikiai su šprotais pomidorų padaže

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Vienas iš nebrangių, paprastų ir skanių patiekalų variantų kiekvienai dienai yra grikiai su šprotais pomidorų padaže. Paruoštas patiekalas yra neįprastas, bet labai skanus, šprotų ir grikių derinys puikus. Jei neturite laiko ir jėgų gaminti, ši galimybė bus išsigelbėjimas. Dėl to viskas greitai, lengvai ir pigu. Grikių košę galite patiekti be nieko, arba galite įdėti raugintų agurkų, šviežių daržovių, žolelių ir pan. Svarbiausia išsirinkti skanius ir kokybiškus šprotus pomidorų padaže.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grikiai
    1 stiklinė
  • Vanduo
    2 stiklinės
  • Šprotai
    240 gramų (1 indelis, pomidorų padaže)
  • Svogūnai
    80 gramų
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba dideliais kubeliais.
    2. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba dideliais kubeliais.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūną, pakepinkite 2-3 minutes iki auksinės rudos spalvos.
    3. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūną, pakepinkite 2-3 minutes iki auksinės rudos spalvos.
  • Į keptuvę supilkite grikius.
    4. Į keptuvę supilkite grikius.
  • Reklama
  • Tada į keptuvę supilkite šiltą vandenį, įberkite druskos ir pipirų.
    5. Tada į keptuvę supilkite šiltą vandenį, įberkite druskos ir pipirų.
  • Virkite košę uždengę 20 minučių.
    6. Virkite košę uždengę 20 minučių.
  • Reklama
  • Po kurio laiko į keptuvę sudėkite šprotus pomidorų padaže.
    7. Po kurio laiko į keptuvę sudėkite šprotus pomidorų padaže.
  • Sumaišykite visus ingredientus ir troškinkite košę dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
    8. Sumaišykite visus ingredientus ir troškinkite košę dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai