Grikiai su šprotais pomidorų padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Vienas iš nebrangių, paprastų ir skanių patiekalų variantų kiekvienai dienai yra grikiai su šprotais pomidorų padaže. Paruoštas patiekalas yra neįprastas, bet labai skanus, šprotų ir grikių derinys puikus. Jei neturite laiko ir jėgų gaminti, ši galimybė bus išsigelbėjimas. Dėl to viskas greitai, lengvai ir pigu. Grikių košę galite patiekti be nieko, arba galite įdėti raugintų agurkų, šviežių daržovių, žolelių ir pan. Svarbiausia išsirinkti skanius ir kokybiškus šprotus pomidorų padaže.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grikiai1 stiklinė
-
Vanduo2 stiklinės
-
Šprotai240 gramų (1 indelis, pomidorų padaže)
-
Svogūnai80 gramų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba dideliais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūną, pakepinkite 2-3 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Į keptuvę supilkite grikius.
-
Reklama
-
5. Tada į keptuvę supilkite šiltą vandenį, įberkite druskos ir pipirų.
-
6. Virkite košę uždengę 20 minučių.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko į keptuvę sudėkite šprotus pomidorų padaže.
-
8. Sumaišykite visus ingredientus ir troškinkite košę dar 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama