Greitas apelsinų pyragas
5 (2 įvertinimai)
4-6 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Šis pyragas patiks visiems dėl subtilios tekstūros ir citrusinių vaisių aromato. Paruošiamas labai lengvai, bet tuo pačiu yra vertas patiekti ne tik šeimyniniam arbatos vakarėliui, bet ir šventinei puotai. Prieš patiekiant greitą apelsinų pyragą galima papildomai papuošti cukraus pudra ir paryškinti žaliais mėtų lapeliais. Jį labai mėgsta tiek maži, tiek suaugę gardžių kepinių gerbėjai. Taigi, jei gaminsite jį savo šeimai ar svečiams, tikrai nesuklysite!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Apelsinai1~2 gabaliukai (+ žievelė nuo 1 apelsino)
-
Miltai150 gramų
-
Cukrus300 gramų
-
Vanduo100 mililitrų
-
Kepimo milteliai0,5 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Sviestas150 gramų
-
Cukraus pudrapagal skonį (papuošimui)
-
Mėtų šakelėspagal skonį (papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite ir užvirinkite 100-120 gramų cukraus su vandeniu (sirupas turi šiek tiek sutirštėti).
-
2. Plonais griežinėliais supjaustytus apelsinus sudėkite į sirupą ir virkite ant silpnos ugnies, po dangčiu, 7-8 minutes.
-
Reklama
-
3. Likusį granuliuotą cukrų išplakite su kiaušiniais. Tada į tą patį dubenį sudėkite iš anksto suminkštintą sviestą, gerai išmaišykite, kol gausis vienalytė masė. Dabar suberkite vieno apelsino žievelę ir vėl gerai išmaišykite.
-
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, palaipsniui suberkite į gautą kiaušinių-sviesto mišinį. Tešla bus gana lengva ir skysta.
-
Reklama
-
5. Kepimo indą uždenkite kepimo popieriumi, ant dugno padėkite apelsinus išvirusius sirupe. Čia galite eksperimentuoti: nuo to, kaip išdėsite apelsinus, galiausiai priklausys pyrago išvaizda. Išdėlioju juos gėlės pavidalu, labai paprasta ir kartu gražu.
-
6. Dabar atsargiai, kad nepajudintumėte išklotų apelsinų, užpildykite juos tešla, išlyginkite - ir pyragą galite pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite pyragą su apelsinais 25-30 minučių, šiek tiek sumažindami ugnį, kad temperatūra būtų 180 laipsnių.
-
Reklama
-
7. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite dantų krapštuku, kai ant jų neliks tešlos pėdsakų, pyragas yra paruoštas. Dabar išimkite pyragą iš orkaitės, palaukite, kol atvės, ir tik tada išimkite iš formos, apverskite ir nuimkite popierių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama