Adžika iš pipirų žiemai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Siūlau pasigaminti adžikos – aštrios ir aromatingos. Tikra adžika, abchazų! Gal ir ne visai autentiška, bet ir ne pomidorų padažas, o aitriosios paprikos ir kai kurių prieskonių mišinys. Yra daug Abchazijos adžikos variacijų. Turbūt kiekviena šeimininkė turi savo. Naudodami skirtingus prieskonius, pasirinkite savo kompoziciją. Tačiau yra nepakitęs pagrindas – aitrioji paprika, česnakas, uccho-stsuneli ir kalendra. Ir, žinoma, druska! Tokios adžikos nėra įprasta valgyti su šaukštais, ji vartojama mažais kiekiais, dažnai maišoma su rauginto pieno produktais arba naudojama gaminant maistą. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunama 300 gramų adžikos.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aitriosios paprikos200 gramų
-
Česnakai1 vnt (galva)
-
Kalendra1 saujelė
-
Kalendros sėklos2 arbatiniai šaukšteliai
-
Krapų sėklos1 arbatinis šaukštelis
-
Uccho suneli1 šaukštas
-
Riešutų prieskoniai1 šaukštas
-
Sumaltas lauro lapas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Džiovinti čiobreliai1 arbatinis šaukštelis
-
Sausas bazilikas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 šaukštas (vidutinio malimo)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Sausoje ketaus keptuvėje maišydami pakaitinkite nesmulkintus krapus ir kalendros sėklas iki kvapo. Nedeginkite prieskonių! Leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
3. Prieskonius sutrinkite grūstuvėje, įberkite šiek tiek druskos.
-
4. Suberkite likusius sausus prieskonius, šiek tiek sutrinkite ir viską išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Be to, patogiau dirbti su maišytuvu, nors abchazų namų šeimininkės dažnai visą adžiką suplaka į skiedinį. Paprikas reikia nuplauti ir nusausinti. Neblogai, jei pipirai yra šiek tiek suvytę, dažnai jie specialiai džiovinami, kad adžika būtų tankesnė. Dirbdami su pirštinėmis, iš pipirų pašalinkite sėklas ir plėveles ir stambiai supjaustykite. Jei norite itin aštrios adžikos, palikite sėklas. Sudėkite į blenderio dubenį. Pridėti nuluptą česnaką. Supjaustykite mažais gabalėliais.
-
6. Nuplaukite ir gerai nusausinkite – tai svarbu! – Susmulkinkite žalią kalendrą.
-
Reklama
-
7. Sudėkite į maišytuvą ir dar keletą kartų plakite. Nereikia pasiekti vienalytiškumo ir pastos konsistencijos, tiesiog susmulkinkite tolygiai.
-
8. Dalimis suberkite maltą prieskonių mišinį ir druską, maišydami mentele.
-
Reklama
-
9. Sumalkite mišinį, kol visiškai susimaišys ir druskos grūdeliai išnyks.
-
10. Sudėkite adžiką į švarius, sausus mažus stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje. Adžika turėtų pastovėti porą dienų – tada ji bus daug aromatingesnė.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama