Graikiškas žuvies troškinys
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Siūlau šią paprastą, bet labai skanią žuvį paruošti pietums ar vakarienei. Tai neužims daug laiko, o šeima jums labai padėkos. Kepimui tinka bet kokia baltoji jūros žuvis. Jei norite, nulupkite pomidorą, kurį laiką palaikykite karštame vandenyje, o po to palaikykite šaltame vandenyje, taip lengviau nusilups. Kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių storio ir žuvies rūšies.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jūros žuvis400 gramų (balta)
-
Pomidoras1 vnt (didelis)
-
Česnakai1 skiltelė
-
Svogūnai2 vnt
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus graikiškam žuvienės ruošimui.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sudėkite į keptuvę. Daržoves maišydami patroškinkite 2-3 minutes.
-
Reklama
-
3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Viską pasūdyti, pipiruoti ir troškinti dar 5 minutes.
-
4. pakeptas daržoves perkelkite į dubenį.
-
Reklama
-
5. Žuvį supjaustykite porcijomis, pabarstykite druska ir pipirais. Žuvį dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
-
6. Grąžinkite daržoves į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Paruošta žuvį nukelkite nuo ugnies, išdėliokite lėkštėse ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama