Graikinių riešutų pasta
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Dalinuosi graikinių riešutų pastos receptu. Tai saldi desertinė pasta, kurią galima valgyti paprastai arba naudoti pyragams ir saldumynams gaminti. Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip pasigaminti graikinių riešutų pastą. Iš anksto įsitikinkite, kad graikiniai riešutai yra švieži ir be kartumo. Jų kokybė labai įtakoja galutinį skonį. Jei jūsų maišytuvas nepakankamai galingas, rekomenduoju riešutus malti palaipsniui, darant pauzes. Priešingu atveju maišytuvas gali perkaisti. Labai skanu ir saldu, tokiam delikatesui atsispirti tiesiog neįmanoma!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Graikiniai riešutai200 gramų
-
Cukrus200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Graikinius riešutus paskrudinkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų.
-
4. Kaitinkite, kol cukrus virs skysta karamele.
-
Reklama
-
5. Į karamelę suberkite graikinius riešutus. Išmaišykite. Karamelę kaitinkite, kol riešutai visiškai pasidengs.
-
6. Karamelizuotus graikinius riešutus sudėkite ant silikoninio kilimėlio arba nepridegančio kepimo indo. Palikite, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
7. Karamelizuotus riešutus sulaužykite gabalėliais, tada sumalkite trintuvu.
-
8. Malkite, kol riešutų trupiniai virs skysta pasta.
-
Reklama
-
9. Perkelkite graikinių riešutų pastą į stiklainį. Riešutų pasta paruošta, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama