Eskalopas iš kalakutienos orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti švelnų kalakutienos eskalopą su kremine nata. Viskas paprasta ir labai skanu! Tokius eskalopus geriausia gaminti prieš pat patiekiant, tada jie bus kuo švelnesni ir sultingesni. Gaminimui galite naudoti bet kokią filė be gyslų ir supjaustyti 2 centimetrų storio kepsniais, bet geriausiai tinka krūtinėlė. Galite patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos filė2 vnt (escalope)
-
Džiūvėsėliai1 valgomasis šaukštas
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Kietasis sūris70 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Česnakai1 skiltelė
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Kalakutienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkite eskalopus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, apie 2-3 minutes. Kalakutieną perkelkite į aliejumi išteptą kepimo formą, pagardinkite druska.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite džiūvėsėlius, likusį augalinį aliejų, suberkite tarkuotą česnaką ir trynį, baltymų mums nereikia. Viską gerai išmaišyti.
-
4. Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka, suberkite į dubenį, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Masė turi gerai sulipti be trupėjimo.
-
Reklama
-
5. Gautą masę lygiu sluoksniu paskleiskite ant kalakutų eskalopų ir prispauskite.
-
6. Dėkite eskalopus į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol paruduos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama