Eskalopas iš kalakutienos orkaitėje

Eskalopas iš kalakutienos orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Siūlau pasigaminti švelnų kalakutienos eskalopą su kremine nata. Viskas paprasta ir labai skanu! Tokius eskalopus geriausia gaminti prieš pat patiekiant, tada jie bus kuo švelnesni ir sultingesni. Gaminimui galite naudoti bet kokią filė be gyslų ir supjaustyti 2 centimetrų storio kepsniais, bet geriausiai tinka krūtinėlė. Galite patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutienos filė
    2 vnt (escalope)
  • Džiūvėsėliai
    1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Kietasis sūris
    70 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kalakutienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir ant s...
    2. Kalakutienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkite eskalopus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, apie 2-3 minutes. Kalakutieną perkelkite į aliejumi išteptą kepimo formą, pagardinkite druska.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite džiūvėsėlius, likusį augalinį aliejų, suberkite tarkuotą česnaką ir trynį, baltymų mums nereikia. Viską gerai išmaišyti.
    3. Į dubenį supilkite džiūvėsėlius, likusį augalinį aliejų, suberkite tarkuotą česnaką ir trynį, baltymų mums nereikia. Viską gerai išmaišyti.
  • Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka, suberkite į dubenį, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Masė turi gerai sulipti be trupėjimo.
    4. Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka, suberkite į dubenį, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Masė turi gerai sulipti be trupėjimo.
  • Reklama
  • Gautą masę lygiu sluoksniu paskleiskite ant kalakutų eskalopų ir prispauskite.
    5. Gautą masę lygiu sluoksniu paskleiskite ant kalakutų eskalopų ir prispauskite.
  • Dėkite eskalopus į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol paruduos.
    6. Dėkite eskalopus į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol paruduos.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai