Eklerai su baltyminiu kremu

Eklerai su baltyminiu kremu

5 (2 įvertinimai)

6

Porcijos

1 val. 20 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Siūlau pasigaminti eklerus su baltyminiu kremu. Subtilus ir neįtikėtinai skanus desertas, kuris užkariaus bet kurį gurmaną! Pabandyk tai! Eklerai, kad ir su kokiu kremu bebūtų, mėgstamas ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų skanėstas. Nepaisant jų įmantrumo, pasigaminti eklerus namuose nėra sunku. Ingredientai yra patys paprasčiausi ir prieinamiausi, o rezultatas tiesiog puikus! Palepinkite save ir savo artimuosius! Eklerus galite papuošti bet kokiu glajumi arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra, bet kokiu atveju - bus labai skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    100 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Miltai
    130 gramų
  • Kiaušiniai
    4 vnt (+ 2 kiaušinių baltymai grietinėlėje)
  • Cukrus
    120 gramų
  • Citrinų rūgštis
    1 žiupsnelis
  • Vanilinas
    1 žiupsnelis
Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite sviestą. Ant silpnos ugnies maišydami ištirpinkite sviestą.
    2. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite sviestą. Ant silpnos ugnies maišydami ištirpinkite sviestą.
  • Nekeldami puodo nuo ugnies dalimis suberkite miltus.
    3. Nekeldami puodo nuo ugnies dalimis suberkite miltus.
  • Kaskart maišant masę mentele, užminkyti tešlą ir nukelti nuo viryklės, šiek tiek atvėsti.
    4. Kaskart maišant masę mentele, užminkyti tešlą ir nukelti nuo viryklės, šiek tiek atvėsti.
  • Įmuškite po vieną kiaušinį. Kiaušinių kiekis gali būti skirtingas, kiaušinius geriau dėti palaipsniui. Pirmiausia paeiliui įveskite pirmu...
    5. Įmuškite po vieną kiaušinį. Kiaušinių kiekis gali būti skirtingas, kiaušinius geriau dėti palaipsniui. Pirmiausia paeiliui įveskite pirmuosius du, tada atskirai išplakite šakute, jei reikia dar vieno ar dviejų kiaušinių ir dalimis įmaišykite į tešlą.
  • Paruošta tešla neturi būti per tiršta. Konsistencija turi būti lygi ir vienoda.
    6. Paruošta tešla neturi būti per tiršta. Konsistencija turi būti lygi ir vienoda.
  • Perkelkite tešlą į maišelį su antgaliu ir padėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.
    7. Perkelkite tešlą į maišelį su antgaliu ir padėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.
  • Kepkite eklerus 180 laipsnių apie 30 minučių iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
    8. Kepkite eklerus 180 laipsnių apie 30 minučių iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
  • Kol eklerai vėsta, pasiruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite du kiaušinių baltymus, cukrų, nedidelį žiupsnelį citrinos rūgšt...
    9. Kol eklerai vėsta, pasiruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite du kiaušinių baltymus, cukrų, nedidelį žiupsnelį citrinos rūgšties ir vanilės.
  • Įdėkite į vandens vonią ir plakite baltymus, kol nebeliks šluotelės pėdsakų.
    10. Įdėkite į vandens vonią ir plakite baltymus, kol nebeliks šluotelės pėdsakų.
  • Eklerus perpjaukite išilgai ir užpildykite gatavu kremu.
    11. Eklerus perpjaukite išilgai ir užpildykite gatavu kremu.
  • Jei norite, pabarstykite cukraus pudra arba užpilkite ištirpintu šokoladu. Skanaus!
    12. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra arba užpilkite ištirpintu šokoladu. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai