Cukinijos tešloje

Cukinijos tešloje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Visi nuo vaikystės esame susipažinę su tokia daržove kaip cukinija. Vieni jas valgydavo troškintas, kiti keptas. Štai dar vienas būdas patiekti šią nuostabią daržovę. Kepti cukinijas tešloje. Svarbiausia jų nepjaustyti per plonai, kad nesuirtų. Na, ir nepjaustyti per stambiai, nes stori griežinėliai blogiau apkepa. Nereikia nieko maišyti. Viskas paprasta kaip penki centai!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    2 vnt
  • Kiaušiniai
    2~3 vnt
  • Miltai
    3~4 šaukštai
  • Aliejus
    pagal poreikį
  • Druska, pipirai, prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, turime 2 cukinijas. Pirmiausia jas nuplauname, o tada, jei oda jau stora, nuvalome. Mano cukinijos labai minkštos, todėl kepsiu ja...
    1. Taigi, turime 2 cukinijas. Pirmiausia jas nuplauname, o tada, jei oda jau stora, nuvalome. Mano cukinijos labai minkštos, todėl kepsiu jas taip. Cukinijas supjaustykite 0,5-0,7 cm storio apskritimais, nupjaukite galus ir išmeskite.
  • Imu dubenį kiaušiniams plakti. Jei norite, kad tešla būtų tirštesnė, tiesiog įmuškite trečią kiaušinį ir įdėkite daugiau miltų. Taigi, ki...
    2. Imu dubenį kiaušiniams plakti. Jei norite, kad tešla būtų tirštesnė, tiesiog įmuškite trečią kiaušinį ir įdėkite daugiau miltų. Taigi, kiaušinius išplakite šakute, įdėkite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Miltus supilkite į atskirą dubenį. Kiekvieną cukinijos gabalėlį pirmiausia pamerkite į kiaušinį, o paskui į miltus. Apvoliokite cukinijas...
    3. Miltus supilkite į atskirą dubenį. Kiekvieną cukinijos gabalėlį pirmiausia pamerkite į kiaušinį, o paskui į miltus. Apvoliokite cukinijas, kaip reikia, iš abiejų pusių.
  • Įkaitiname keptuvę ant viryklės. Supilkite daug augalinio aliejaus, kad cukinijos būtų apkeptos taip, tarsi gruzdintos. Cukinijos griežin...
    4. Įkaitiname keptuvę ant viryklės. Supilkite daug augalinio aliejaus, kad cukinijos būtų apkeptos taip, tarsi gruzdintos. Cukinijos griežinėlius sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Stebėkite, kad cukinijos nesudegtų, bet ir neliktų žalios.
  • Reklama
  • Prieš patiekiant keptas cukinijas rekomenduoju jas perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Po to sudėkite cukinijas...
    5. Prieš patiekiant keptas cukinijas rekomenduoju jas perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Po to sudėkite cukinijas į lėkštę. Jos puikiai tinka kaip užkandis prie bet kokių pikantiškų patiekalų. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai