Cukinijos tešloje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Visi nuo vaikystės esame susipažinę su tokia daržove kaip cukinija. Vieni jas valgydavo troškintas, kiti keptas. Štai dar vienas būdas patiekti šią nuostabią daržovę. Kepti cukinijas tešloje. Svarbiausia jų nepjaustyti per plonai, kad nesuirtų. Na, ir nepjaustyti per stambiai, nes stori griežinėliai blogiau apkepa. Nereikia nieko maišyti. Viskas paprasta kaip penki centai!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos2 vnt
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Miltai3~4 šaukštai
-
Aliejuspagal poreikį
-
Druska, pipirai, prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, turime 2 cukinijas. Pirmiausia jas nuplauname, o tada, jei oda jau stora, nuvalome. Mano cukinijos labai minkštos, todėl kepsiu jas taip. Cukinijas supjaustykite 0,5-0,7 cm storio apskritimais, nupjaukite galus ir išmeskite.
-
2. Imu dubenį kiaušiniams plakti. Jei norite, kad tešla būtų tirštesnė, tiesiog įmuškite trečią kiaušinį ir įdėkite daugiau miltų. Taigi, kiaušinius išplakite šakute, įdėkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
3. Miltus supilkite į atskirą dubenį. Kiekvieną cukinijos gabalėlį pirmiausia pamerkite į kiaušinį, o paskui į miltus. Apvoliokite cukinijas, kaip reikia, iš abiejų pusių.
-
4. Įkaitiname keptuvę ant viryklės. Supilkite daug augalinio aliejaus, kad cukinijos būtų apkeptos taip, tarsi gruzdintos. Cukinijos griežinėlius sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Stebėkite, kad cukinijos nesudegtų, bet ir neliktų žalios.
-
Reklama
-
5. Prieš patiekiant keptas cukinijas rekomenduoju jas perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Po to sudėkite cukinijas į lėkštę. Jos puikiai tinka kaip užkandis prie bet kokių pikantiškų patiekalų. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama