Cukinija ukrainietiškai

Cukinija ukrainietiškai

5 (1 įvertinimai)

20 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kiek patiekalų iš cukinijų tiesiog negamina. Siūlau klasikinį cukinijų receptą ukrainietiškai, kuriuo su manimi pasidalino močiutė. Labai rekomenduoju visiems! Kiekvieną sezoną namuose gaminu ukrainietiškas cukinijas – mano šeima jas labai mėgsta. Šis receptas yra gana paprastas, o cukinijų skonis yra nuostabus!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinija
    2 kilogramai
  • Aliejus
    1/2 stiklinės
  • Krapai
    30 gramų
  • Česnakai
    2 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Actas
    1/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Patikinu, kad ukrainietiško stiliaus cukinijas pasigaminti labai paprasta. Taigi, nuplaukite ir nulupkite daržoves, tada supjaustykite ja...
    1. Patikinu, kad ukrainietiško stiliaus cukinijas pasigaminti labai paprasta. Taigi, nuplaukite ir nulupkite daržoves, tada supjaustykite jas į apskritimus, kurių storis yra ne didesnis kaip 6 mm.
  • Tada dar kartą nuplaukite ir sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir pipirais. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę.
    2. Tada dar kartą nuplaukite ir sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir pipirais. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę.
  • Reklama
  • Sudėkite cukinijas į augalinį aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Po to paskleiskite ant indo ir leiskite atvėsti.
    3. Sudėkite cukinijas į augalinį aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Po to paskleiskite ant indo ir leiskite atvėsti.
  • Kol cukinija vėsta, supjaustykite krapus. Būtent krapai papildys daržovių skonį ir padarys jas dar pikantiškesnes.
    4. Kol cukinija vėsta, supjaustykite krapus. Būtent krapai papildys daržovių skonį ir padarys jas dar pikantiškesnes.
  • Reklama
  • Po žalumynų susmulkinkite česnaką. Tokiu atveju geriau supjaustyti, o ne išspausti per spaudą.
    5. Po žalumynų susmulkinkite česnaką. Tokiu atveju geriau supjaustyti, o ne išspausti per spaudą.
  • Į stiklainį įpilame 1 arbatinį šaukštelį aliejaus. Sudedame savo keptas cukinijas į stiklainį, paskleidžiame krapų ir česnako sluoksniu. ...
    6. Į stiklainį įpilame 1 arbatinį šaukštelį aliejaus. Sudedame savo keptas cukinijas į stiklainį, paskleidžiame krapų ir česnako sluoksniu. Ir vėl paskleidžiame cukinijas. Dedame stiklainius sterilizuoti (turėjau pusę litro) 15 minučių. Tada užsukite, apverskite ir uždenkite antklode. Štai ir viskas, stiklainius kitą dieną nešame į rūsį ar sandėliuką.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai