Cukinija ukrainietiškai
5 (2 įvertinimai)
20 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kiek patiekalų iš cukinijų tiesiog negamina. Siūlau klasikinį cukinijų receptą ukrainietiškai, kuriuo su manimi pasidalino močiutė. Labai rekomenduoju visiems! Kiekvieną sezoną namuose gaminu ukrainietiškas cukinijas – mano šeima jas labai mėgsta. Šis receptas yra gana paprastas, o cukinijų skonis yra nuostabus!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinija2 kilogramai
-
Aliejus1/2 stiklinės
-
Krapai30 gramų
-
Česnakai2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Actas1/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Patikinu, kad ukrainietiško stiliaus cukinijas pasigaminti labai paprasta. Taigi, nuplaukite ir nulupkite daržoves, tada supjaustykite jas į apskritimus, kurių storis yra ne didesnis kaip 6 mm.
-
2. Tada dar kartą nuplaukite ir sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir pipirais. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę.
-
Reklama
-
3. Sudėkite cukinijas į augalinį aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Po to paskleiskite ant indo ir leiskite atvėsti.
-
4. Kol cukinija vėsta, supjaustykite krapus. Būtent krapai papildys daržovių skonį ir padarys jas dar pikantiškesnes.
-
Reklama
-
5. Po žalumynų susmulkinkite česnaką. Tokiu atveju geriau supjaustyti, o ne išspausti per spaudą.
-
6. Į stiklainį įpilame 1 arbatinį šaukštelį aliejaus. Sudedame savo keptas cukinijas į stiklainį, paskleidžiame krapų ir česnako sluoksniu. Ir vėl paskleidžiame cukinijas. Dedame stiklainius sterilizuoti (turėjau pusę litro) 15 minučių. Tada užsukite, apverskite ir uždenkite antklode. Štai ir viskas, stiklainius kitą dieną nešame į rūsį ar sandėliuką.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama