Cukatas svarainis

Cukatas svarainis

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Svarainių sezonu būtinai iš jų pasigaminkite cukatų. Juos lengva paruošti, o dėl mažo sulčių kiekio vaisiuose greitai išdžiūsta, be ypatingų pritaikymų. Dalinamės paprastu receptu! Cukrinių vaisių gaminimas yra paprastas procesas, nepaisant to, kad tai užtrunka. Labai svarbu sirupą nupilti nuo griežinėlių, drėgmės perteklius neleis cukruotiems vaisiams išdžiūti.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svarainiai
    800 gramų
  • Cukrus
    400 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Krakmolas
    1 šaukštas
  • Cukraus pudra
    1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į didelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite sirupą.
    2. Į didelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite sirupą.
  • Reklama
  • Svarainį nuplaukite. Jei vaisius turi pubesuojantį paviršių, kruopščiai patrinkite jį šepetėliu. Perpjaukite per pusę, pašalinkite šerdį ...
    3. Svarainį nuplaukite. Jei vaisius turi pubesuojantį paviršių, kruopščiai patrinkite jį šepetėliu. Perpjaukite per pusę, pašalinkite šerdį su kaulais. Supjaustykite 0,8-1 cm storio griežinėliais.
  • Susmulkintus svarainius perkelkite į puodą su karštu cukraus sirupu. Dėti ant ugnies. Užvirinkite. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
    4. Susmulkintus svarainius perkelkite į puodą su karštu cukraus sirupu. Dėti ant ugnies. Užvirinkite. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Uždenkite puodą dangčiu. Palikite parą kambario temperatūroje.
    5. Uždenkite puodą dangčiu. Palikite parą kambario temperatūroje.
  • Pastovėję svarainių griežinėliai šiek tiek susitrauks ir nusės į puodo dugną. Padėkite puodą su svarainiais ant viryklės, įjunkite viduti...
    6. Pastovėję svarainių griežinėliai šiek tiek susitrauks ir nusės į puodo dugną. Padėkite puodą su svarainiais ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Stiprus virimas neturėtų būti.
  • Reklama
  • Tada svarainius sukratykite į kiaurasamtį. Leiskite sirupui gerai nuvarvėti.
    7. Tada svarainius sukratykite į kiaurasamtį. Leiskite sirupui gerai nuvarvėti.
  • Grąžinkite sirupą ant ugnies. Virkite ant mažos ugnies nuo užvirimo lygiai 10 minučių. Iki virimo pabaigos sirupas turi stipriai putoti. ...
    8. Grąžinkite sirupą ant ugnies. Virkite ant mažos ugnies nuo užvirimo lygiai 10 minučių. Iki virimo pabaigos sirupas turi stipriai putoti. Nuimti nuo ugnies.
  • Reklama
  • Svarainius suberkite į sirupą. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite 1 val. Maišykite kas 20 minučių.
    9. Svarainius suberkite į sirupą. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite 1 val. Maišykite kas 20 minučių.
  • Paruoškite paviršių cukruotų vaisių džiovinimui. Išklokite padėklą kepimo popieriumi. Pasibaigus laikui, svarainius suberkite į sietelį, ...
    10. Paruoškite paviršių cukruotų vaisių džiovinimui. Išklokite padėklą kepimo popieriumi. Pasibaigus laikui, svarainius suberkite į sietelį, palikite šiek tiek, kad nusivarvėtų sirupas, o tada griežinėlius paskleiskite ant paruošto paviršiaus. Svarainiai išsidėstę tam tikru atstumu vienas nuo kito. Padėkite padėklą su būsimais cukruotais vaisiais šiltoje, vėdinamoje vietoje 2–4 dienas.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, patikrinkite cukruotų vaisių pasirengimą. Jie turi gerai lankstytis, bet tuo pačiu metu neišleisti skysčio. Ant...
    11. Praėjus nurodytam laikui, patikrinkite cukruotų vaisių pasirengimą. Jie turi gerai lankstytis, bet tuo pačiu metu neišleisti skysčio. Ant viršaus pabarstykite paruoštus cukatus krakmolo ir cukraus pudros mišiniu.
  • Cukatus gerai apvoliokite krakmolo ir cukraus pudros mišinyje. Perkelkite į stiklinį indelį saugojimui arba patiekite.
    12. Cukatus gerai apvoliokite krakmolo ir cukraus pudros mišinyje. Perkelkite į stiklinį indelį saugojimui arba patiekite.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai