Citrininis trapios tešlos pyragas
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pyrago paruošimas neatims daug laiko ir pastangų, o rezultatas - prie arbatos, skanus pyragas su lengvu citrinos aromatu. Pabandykite, o aš pasidalinsiu receptu! Paruoškite šį skanumyną - jums ir jūsų artimiesiems tikrai patiks. Pyragui ruošiama trapi tešla su kiaušinių tryniais. Tešla padalinama į dvi dalis - pirmoji dalis iškočiojama į lygų sluoksnį, o antroji praleidžiama per mėsmalę. Tarp dviejų tešlos sluoksnių dedamas įdaras iš citrinos ir cukraus - labai skanu! Tokį kepinį patogu pasiimti į gamtą, į darbą ar į mokyklą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2,5 stiklinės
-
Sviestas180 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Kiaušinių tryniai4 vienetai
-
Druska0,5 arbatinio šaukštelio
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Citrina1 vienetas
-
Cukrus3/4 stiklinės
-
Cukraus pudra2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėsime nuo įdaro. Nulupkite vienos citrinos žievelę, tada nupjaukite baltąją dalį ir išmeskite. Padalykite citriną į skilteles. -
2. Blenderiu sutrinkite cukrų kartu su citrinos skiltelėmis ir žievele iki vientisos masės. -
Reklama
-
3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą. -
4. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. -
Reklama
-
5. Išplakite mikseriu iki šviesios masės. -
6. Į išplaktus trynius sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą trumpai išplakite mažu greičiu. -
Reklama
-
7. Į sausus ingredientus sudėkite sviestinę masę ir užminkykite tešlą. -
8. Tešlą padalykite į 2 dalis. -
Reklama
-
9. Kepimo popierių patepkite sviestu ir išdėkite vieną tešlos dalį. Galite iškočioti kočėlu arba formuoti rankomis. Tešlos formą priderinkite prie indo, kuriame kepsite pyragą. -
10. Kartu su kepimo popieriumi perkelkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite citrininį įdarą. -
Reklama
-
11. Antrąją tešlos dalį praleiskite per mėsmalę ir dalimis sudėkite ant įdaro. -
12. Kepkite pyragą apie 30 minučių 190 °C temperatūroje. -
13. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir išimkite iš formos. -
Reklama
-
14. Pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















