Citrininis trapios tešlos pyragas

Citrininis trapios tešlos pyragas

5 (1 įvertinimai)

7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pyrago paruošimas neatims daug laiko ir pastangų, o rezultatas - prie arbatos, skanus pyragas su lengvu citrinos aromatu. Pabandykite, o aš pasidalinsiu receptu! Paruoškite šį skanumyną - jums ir jūsų artimiesiems tikrai patiks. Pyragui ruošiama trapi tešla su kiaušinių tryniais. Tešla padalinama į dvi dalis - pirmoji dalis iškočiojama į lygų sluoksnį, o antroji praleidžiama per mėsmalę. Tarp dviejų tešlos sluoksnių dedamas įdaras iš citrinos ir cukraus - labai skanu! Tokį kepinį patogu pasiimti į gamtą, į darbą ar į mokyklą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    2,5 stiklinės
  • Sviestas
    180 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Kiaušinių tryniai
    4 vienetai
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Citrina
    1 vienetas
  • Cukrus
    3/4 stiklinės
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pradėsime nuo įdaro. Nulupkite vienos citrinos žievelę, tada nupjaukite baltąją dalį ir išmeskite. Padalykite citriną į skilteles.
    1. Pradėsime nuo įdaro. Nulupkite vienos citrinos žievelę, tada nupjaukite baltąją dalį ir išmeskite. Padalykite citriną į skilteles.
  • Blenderiu sutrinkite cukrų kartu su citrinos skiltelėmis ir žievele iki vientisos masės.
    2. Blenderiu sutrinkite cukrų kartu su citrinos skiltelėmis ir žievele iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą.
    3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą.
  • Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi.
    4. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi.
  • Reklama
  • Išplakite mikseriu iki šviesios masės.
    5. Išplakite mikseriu iki šviesios masės.
  • Į išplaktus trynius sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą trumpai išplakite mažu greičiu.
    6. Į išplaktus trynius sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą trumpai išplakite mažu greičiu.
  • Reklama
  • Į sausus ingredientus sudėkite sviestinę masę ir užminkykite tešlą.
    7. Į sausus ingredientus sudėkite sviestinę masę ir užminkykite tešlą.
  • Tešlą padalykite į 2 dalis.
    8. Tešlą padalykite į 2 dalis.
  • Reklama
  • Kepimo popierių patepkite sviestu ir išdėkite vieną tešlos dalį. Galite iškočioti kočėlu arba formuoti rankomis. Tešlos formą priderinkit...
    9. Kepimo popierių patepkite sviestu ir išdėkite vieną tešlos dalį. Galite iškočioti kočėlu arba formuoti rankomis. Tešlos formą priderinkite prie indo, kuriame kepsite pyragą.
  • Kartu su kepimo popieriumi perkelkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite citrininį įdarą.
    10. Kartu su kepimo popieriumi perkelkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite citrininį įdarą.
  • Reklama
  • Antrąją tešlos dalį praleiskite per mėsmalę ir dalimis sudėkite ant įdaro.
    11. Antrąją tešlos dalį praleiskite per mėsmalę ir dalimis sudėkite ant įdaro.
  • Kepkite pyragą apie 30 minučių 190 °C temperatūroje.
    12. Kepkite pyragą apie 30 minučių 190 °C temperatūroje.
  • Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir išimkite iš formos.
    13. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir išimkite iš formos.
  • Reklama
  • Pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.
    14. Pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai