Citrininis morenginis pyragas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Ar jums patinka eksperimentuoti su naminiais kepiniais? Būtinai išbandykite šį receptą. Citrininis pyragas su morengu priskiriamas angliškai virtuvei, kuri tradiciškai laikoma viena geriausių! Iš karto reikia pažymėti, kad receptas - ne iš lengvųjų. Tačiau pyragas gaunasi nuostabus! Minkštas, švelnus, aromatingas, trapus tešlos pagrindas su saldžiarūgščiu citrininiu kremu ir puriu morengu. Ir suaugusieji, ir vaikai eina iš proto dėl tokio gardėsio. Rekomenduoju gaminti citrininį pyragą su morengu, kad kartais palepintumėte savo artimuosius!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2 stiklinės
-
Sviestas180 gramų
-
Kiaušinių tryniai5 vienetai
-
Kiaušinių baltymai4 vienetai
-
Cukrus2 stiklinės
-
Citrinos2 vienetai
-
Bulvių krakmolas4 šaukštai
-
Vanduo2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai supjaustykite sviestą ir sumaišykite su miltais, sutrinkite į trupinius. -
2. Įdėkite du trynius ir 4 šaukštus vandens, užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą. -
Reklama
-
3. Citrinas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Žievelę nutarkuokite. -
4. Į puodą įpilkite stiklinę vandens, suberkite stiklinę cukraus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. -
Reklama
-
5. Ištirpinkite krakmolą 1/2 stiklinės vandens. -
6. Įpilkite krakmolą į cukraus sirupą, virkite iki sutirštėjimo. -
Reklama
-
7. 3 trynius išplakite su citrinos sultimis, įdėkite žievelę. -
8. Į sirupą supilkite trynių-citrinos mišinį su žievele. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite citrinų kremą atvėsti. -
Reklama
-
9. Iškočiokite tešlą ir dėkite į kepimo formą. Padarykite kraštus ir subadykite šakute. Kepkite pagrindą 10 minučių orkaitėje, 180 °C temperatūroje. -
10. Išplakite baltymus su stikline cukraus ir 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Plakite iki standžių putų. -
Reklama
-
11. Kai pagrindas atvės, dėkite ant viršaus citrinų kremą. -
12. Šaukštu (arba konditeriniu maišeliu) dėkite morengą. Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių, 180 °C temperatūroje. -
13. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















