Citrininis morenginis pyragas

Citrininis morenginis pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Ar jums patinka eksperimentuoti su naminiais kepiniais? Būtinai išbandykite šį receptą. Citrininis pyragas su morengu priskiriamas angliškai virtuvei, kuri tradiciškai laikoma viena geriausių! Iš karto reikia pažymėti, kad receptas - ne iš lengvųjų. Tačiau pyragas gaunasi nuostabus! Minkštas, švelnus, aromatingas, trapus tešlos pagrindas su saldžiarūgščiu citrininiu kremu ir puriu morengu. Ir suaugusieji, ir vaikai eina iš proto dėl tokio gardėsio. Rekomenduoju gaminti citrininį pyragą su morengu, kad kartais palepintumėte savo artimuosius!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    2 stiklinės
  • Sviestas
    180 gramų
  • Kiaušinių tryniai
    5 vienetai
  • Kiaušinių baltymai
    4 vienetai
  • Cukrus
    2 stiklinės
  • Citrinos
    2 vienetai
  • Bulvių krakmolas
    4 šaukštai
  • Vanduo
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Smulkiai supjaustykite sviestą ir sumaišykite su miltais, sutrinkite į trupinius.
    1. Smulkiai supjaustykite sviestą ir sumaišykite su miltais, sutrinkite į trupinius.
  • Įdėkite du trynius ir 4 šaukštus vandens, užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą.
    2. Įdėkite du trynius ir 4 šaukštus vandens, užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Citrinas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Žievelę nutarkuokite.
    3. Citrinas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Žievelę nutarkuokite.
  • Į puodą įpilkite stiklinę vandens, suberkite stiklinę cukraus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.
    4. Į puodą įpilkite stiklinę vandens, suberkite stiklinę cukraus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Ištirpinkite krakmolą 1/2 stiklinės vandens.
    5. Ištirpinkite krakmolą 1/2 stiklinės vandens.
  • Įpilkite krakmolą į cukraus sirupą, virkite iki sutirštėjimo.
    6. Įpilkite krakmolą į cukraus sirupą, virkite iki sutirštėjimo.
  • Reklama
  • 3 trynius išplakite su citrinos sultimis, įdėkite žievelę.
    7. 3 trynius išplakite su citrinos sultimis, įdėkite žievelę.
  • Į sirupą supilkite trynių-citrinos mišinį su žievele. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite citrinų kremą atvėsti.
    8. Į sirupą supilkite trynių-citrinos mišinį su žievele. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite citrinų kremą atvėsti.
  • Reklama
  • Iškočiokite tešlą ir dėkite į kepimo formą. Padarykite kraštus ir subadykite šakute. Kepkite pagrindą 10 minučių orkaitėje, 180 °C temper...
    9. Iškočiokite tešlą ir dėkite į kepimo formą. Padarykite kraštus ir subadykite šakute. Kepkite pagrindą 10 minučių orkaitėje, 180 °C temperatūroje.
  • Išplakite baltymus su stikline cukraus ir 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Plakite iki standžių putų.
    10. Išplakite baltymus su stikline cukraus ir 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Plakite iki standžių putų.
  • Reklama
  • Kai pagrindas atvės, dėkite ant viršaus citrinų kremą.
    11. Kai pagrindas atvės, dėkite ant viršaus citrinų kremą.
  • Šaukštu (arba konditeriniu maišeliu) dėkite morengą. Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių, 180 °C temperatūroje.
    12. Šaukštu (arba konditeriniu maišeliu) dėkite morengą. Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių, 180 °C temperatūroje.
  • Leiskite pyragui visiškai atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
    13. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai