Cezario salotos su grietinės ir citrinų padažu
5 (1 įvertinimai)
2-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Šis patiekalas jau seniai perėjo iš restoranų meniu į mūsų virtuves. Yra daugybė garsiojo „Cezario“ variantų. Noriu parodyti paprastą, greitą ir įdomų receptą, į kurį verta atkreipti dėmesį! Rekomenduoju atkreipti dėmesį į šį šaunų būdą gaminti Cezario salotas su grietine ir citrinų padažu. Jo ypatumas tas, kad yra tik trys pagrindiniai ingredientai, iš kurių 2 bus kepami. Tai puiki idėja, pavyzdžiui, užkandžiui ar lengvai vakarienei. Užpilą galima pasigaminti iš anksto ir šaldytuve gerai išsilaiko porą dienų.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė2 vnt
-
Romėnų salotos1 vnt
-
Parmezanas50 gramų
-
Džiūvėsėliai1/2~3/4 puodelio (arba kukurūzų dribsniai)
-
Grietinė100 gramų
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Citrinų sultys2~3 arbatiniai šaukšteliai
-
Česnakai1 skiltelė
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Druska, pipirai, iš visų pusių apvoliojame džiūvėsėliuose.
-
2. Dėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.
-
4. Išimkite vištieną iš keptuvės ir įdėkite lapelius į jos vietą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę 3-4 minutėms.
-
Reklama
-
5. Šio laiko pakanka padažui paruošti. Nulupkite česnaką ir perkelkite per spaudą. Įpilkite grietinės, garstyčių, citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
6. Į serviravimo lėkštę dėkite kelis salotų lapelius, vištieną ir ant viršaus pabarstykite tarkuotu parmezanu. Apšlakstykite padažu ir galite patiekti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama