Burokėliai su grietine ir česnaku
4.5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Ryškus aštraus skonio burokėlių salotos nepaliks abejingų. Jos gali būti patiekiamos ant stalo tiek šventei, tiek darbo dienomis. Labai sultingas, spalvingas ir aštrias burokėlių salotas galima pasigaminti bent kasdien, nes ingredientai jom nebrangūs. Jose yra česnako, todėl jos turi šiek tiek kartaus skonio – vaikai šio patiekalo per daug nemėgsta. Salotos paruošiamos per 10 minučių, jei jau yra virtų ar keptų daržovių.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai2 vnt (virti)
-
Grietinė100 mililitrų (bet kokio riebumo)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Burokėlius išvirkite.
-
2. Atvėsusius burokėlius nulupkite ir nuplaukite. Smulkiai sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Česnako skilteles nulupkite ir nuplaukite, per specialų virtuvinį įtaisą įspauskite į salotų dubenį ant burokėlių masės.
-
4. Įdėkite grietinės. Jei grietinės nėra, ją galima pakeisti lengvu majonezu arba augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
5. Salotų dubenėlio turinį išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30-50 minučių, kad česnako aromatas spėtų prisotinti burokėlių masę. Sudėkite salotas į dubenį ir patiekite. Jei norite, į masę galite įdėti šiek tiek maltų graikinių riešutų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama