Bulvių spurgos
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Spurgų receptų yra daug, bet šios bulvinės spurgos tokios skanios, minkštos ir aromatingos... O joms buvo naudojami paprasčiausi ingredientai. Pažiūrėkite, kaip jas pasigaminti! Vaikystėje spurgos buvo mėgstamiausias skanėstas, pats laikas išmokti jas pasigaminti. Be to, receptas paprastas, skanėstu džiaugsis tiek šeima, tiek draugai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės500 gramų
-
Apelsinas1 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai500 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Saulėgrąžų aliejuspagal skonį (gruzdinimui)
-
Sausos mielės14 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves išvirkite, sutarkuokite smulkia tarka ir atvėsinkite.
-
2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinius, cukrų, sausas mieles ir palaipsniui suberkite persijotus miltus.
-
Reklama
-
3. Sudėkite iš anksto ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą. Pradėkite minkyti tešlą.
-
4. Supilkite apelsino žievelę ir apelsinų sultis.
-
Reklama
-
5. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Atskirdami mažus gabalėlius, suformuokite „spurgas“.
-
6. Ruošinius palikite šiltoje vietoje virtuvėje 1 valandai, kol padvigubės.
-
Reklama
-
7. Kepkite spurgas dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių.
-
8. Padėkite paruoštas spurgas ant popierinių rankšluosčių, tada dar karštas apvoliokite granuliuotame cukruje ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama