Bulvių grynuoliai

Bulvių grynuoliai

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Vegetarai daug mėsos receptų pritaikė sau. Ir daugelis jų tampa net geresni už originalius patiekalus. Na, bent jau man kai kurie iš jų labai patinka. Visai neseniai išmokau gaminti bulvių grynuolius ir tiesiog juos pamilau. Kai pavargsite tiesiog valgyti bulvių košę, šis karštas patiekalas jus išgelbės. Gali būti ir kaip garnyras, bet man šie grynuoliai pasirodo tokie sotūs, kad tiks tik lengvos salotos ir padažas. Būtinai išbandykite!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    250 gramų
  • Sviestas
    10 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Petražolės
    pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
    pagal skonį
  • Aliejus
    5 šaukštai
  • Džiūvėsėliai
    5 šaukštai
  • Sausas maltas imbieras
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite ir nulupkite bulves. Virkite pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir sutrinkite.
    1. Nuplaukite ir nulupkite bulves. Virkite pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir sutrinkite.
  • Į tyrę sudėkite sviestą ir išmaišykite. Tada pridėkite imbierą.
    2. Į tyrę sudėkite sviestą ir išmaišykite. Tada pridėkite imbierą.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves sudėkite į kept...
    3. Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves sudėkite į keptuvę su aliejumi.
  • Nuolat maišydami kepkite daržoves apie 4 minutes.
    4. Nuolat maišydami kepkite daržoves apie 4 minutes.
  • Reklama
  • Sumaišykite svogūnus, morkas ir bulvių košę iki vientisos masės. Taip pat suberkite nuplautus ir susmulkintus svogūnų laiškus bei petražo...
    5. Sumaišykite svogūnus, morkas ir bulvių košę iki vientisos masės. Taip pat suberkite nuplautus ir susmulkintus svogūnų laiškus bei petražoles.
  • Iš mišinio suformuokite ilgus kotletus, kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
    6. Iš mišinio suformuokite ilgus kotletus, kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Grynuolius apkepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Gero apetito!
    7. Grynuolius apkepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai