Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas su sūriu
5 (2 įvertinimai)
5-7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas – puikus pusryčių ar vakarienės pasirinkimas visai šeimai. Patiekalas labai skanus ir maistingas. Galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanus, sotus, kvapnus, su rausva sūrio plutele. Toks apkepas abejingų paliks nedaugelį. Ir malonaus kreminio skonio. Tiek suaugusiems, tiek vaikams patiks! Norėdami sumažinti apkepo kaloringumą, galite naudoti grietinėlę su mažesniu riebumu arba pakeisti pienu. Tinka ir šaldytos daržovės, prieš tai neatšildyti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Brokoliai300 gramų
-
Žiediniai kopūstai400 gramų
-
Grietinėlė 20%250 mililitrų
-
Sūris150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplaukite ir supjaustykite mažais žiedynais.
-
Reklama
-
3. Paruoštus kopūstų žiedynus panardinkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 3-4 minutes. Po to daržoves sudėkite į sietelį ir palikite, kad nuvarvėtų visas vanduo.
-
4. Sūrį sutarkuokite.
-
Reklama
-
5. Į dubenį įmuškite Kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
-
6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Suberkite 100 gramų tarkuoto sūrio. Sumaišykite jį su kiaušinių-grietinėlės mase.
-
8. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite daržoves.
-
Reklama
-
9. Supilkite ant viršaus kiaušinių ir grietinėlės masę, pabarstykite likusiu 50 gramų sūrio. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 min.
-
10. Iškepusį apkepą išimkite ir patiekite šiltą arba šaltą.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama