Braškių uogienė su citrina

Braškių uogienė su citrina

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kvapni, gardi braškių uogienė, kuri nepaliks abejingų nei suaugusiųjų, nei vaikų! Tokią uogienę galima patiekti su arbata, desertuose, pyragaičiuose ar tiesiog ant skrebučio pusryčiams. Dėmesio! Uogienei geriausia naudoti gerai prinokusias uogas, bet ne minkštas, kad jos nesuirtų. Citrinų sultys ir žievelė suteikia uogienei lengvą rūgštumą ir pikantišką skonį, jos puikiai dera su braškėmis. Uogienė gerai laikoma sausoje, tamsioje ir ne karštoje vietoje. Citriną galima pakeisti laimu, bet tada jų reikės dviejų. Virimo metu reguliariai pašalinkite putas – tai pagerins uogienės skaidrumą ir išvaizdą!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Perrinkite braškes, pašalindami visas sugedusias uogas. Sudėkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu, leiskite skysčiui visiškai nu...
    2. Perrinkite braškes, pašalindami visas sugedusias uogas. Sudėkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu, leiskite skysčiui visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Nuimkite lapelius.
    3. Nuimkite lapelius.
  • Citriną kruopščiai nuplaukite po karštu vandeniu su šepečiu, nusausinkite. Nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis iš citrinos, pašalind...
    4. Citriną kruopščiai nuplaukite po karštu vandeniu su šepečiu, nusausinkite. Nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis iš citrinos, pašalindami sėklas. Supilkite sultis į puodą, kuriame virsite uogienę.
  • Reklama
  • Į sultis suberkite žievelę.
    5. Į sultis suberkite žievelę.
  • Į sultis ir žievelę suberkite paruoštas braškes ir uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 1 minutę po užvirimo, švelniai pamaišydami.
    6. Į sultis ir žievelę suberkite paruoštas braškes ir uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 1 minutę po užvirimo, švelniai pamaišydami.
  • Reklama
  • Įberkite cukraus ir išmaišykite.
    7. Įberkite cukraus ir išmaišykite.
  • Virkite 6 minutes po užvirimo, nugriebdami putas. Nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite 6 valandoms.
    8. Virkite 6 minutes po užvirimo, nugriebdami putas. Nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite 6 valandoms.
  • Reklama
  • Vėl užvirinkite uogienę ir virkite 4–5 minutes.
    9. Vėl užvirinkite uogienę ir virkite 4–5 minutes.
  • Stiklainius nuplaukite ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 10 minučių.
    10. Stiklainius nuplaukite ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 10 minučių.
  • Reklama
  • Sudėkite gatavą uogienę į paruoštus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite dangteliu žemyn. Palikite tokioje padėtyje, kol visiš...
    11. Sudėkite gatavą uogienę į paruoštus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite dangteliu žemyn. Palikite tokioje padėtyje, kol visiškai atvės.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai