Braškių uogienė

Braškių uogienė

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
7 val.

Apie receptą

Daugelis braškių uogienės mėgėjų norėtų, kad uogos liktų sveikos, o spalva – ryškiai raudona. Todėl šiame recepte papasakosiu, kaip tai padaryti be didelių pastangų ir išlaidų. Šiame recepte sužinosite, kaip greitai, skaniai ir paprastai pasigaminti braškių uogienės! Uogos išlieka sveikos, o spalva nepraranda sodrumo net ir po virimo. Ši uogienė gali stovėti visą žiemą, o tai ypač malonu, nes žiemą labai norisi saldžių uogų! Pagal šį receptą galite virti ne tik braškes, bet ir kitas uogas, išsaugodami jų formą ir spalvą. Išbandykite, pagal šį receptą paruošta uogienė gaunasi neįtikėtinai saldi ir gardi!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    2 kilogramai
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Pektinas
    40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia, nuplautas ir išrūšiuotas braškes reikia pabarstyti cukrumi, sluoksniais. Po 5–6 valandų braškės išskirs sultis.
    1. Pirmiausia, nuplautas ir išrūšiuotas braškes reikia pabarstyti cukrumi, sluoksniais. Po 5–6 valandų braškės išskirs sultis.
  • Sultis reikia nupilti ir uždėti ant viryklės. Užvirinkite ir virkite 2–3 minutes, tada užpilkite ant braškių. Tuo tarpu sterilizuokite st...
    2. Sultis reikia nupilti ir uždėti ant viryklės. Užvirinkite ir virkite 2–3 minutes, tada užpilkite ant braškių. Tuo tarpu sterilizuokite stiklainius, užpilkite juos ir dangtelius verdančiu vandeniu.
  • Reklama
  • Braškėms šiek tiek pastovėjus, sirupą supilkite atgal į puodą, uždėkite ant ugnies ir suberkite pektiną. Kai tik sirupas su pektinu pradė...
    3. Braškėms šiek tiek pastovėjus, sirupą supilkite atgal į puodą, uždėkite ant ugnies ir suberkite pektiną. Kai tik sirupas su pektinu pradės virti, supilkite į jį uogas. Išmaišykite ir užvirinkite.
  • Supilkite uogienę į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir apverskite, kol visiškai atvės.
    4. Supilkite uogienę į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir apverskite, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Skanaus!
    5. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai