Braškių uogienė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Daugelis braškių uogienės mėgėjų norėtų, kad uogos liktų sveikos, o spalva – ryškiai raudona. Todėl šiame recepte papasakosiu, kaip tai padaryti be didelių pastangų ir išlaidų. Šiame recepte sužinosite, kaip greitai, skaniai ir paprastai pasigaminti braškių uogienės! Uogos išlieka sveikos, o spalva nepraranda sodrumo net ir po virimo. Ši uogienė gali stovėti visą žiemą, o tai ypač malonu, nes žiemą labai norisi saldžių uogų! Pagal šį receptą galite virti ne tik braškes, bet ir kitas uogas, išsaugodami jų formą ir spalvą. Išbandykite, pagal šį receptą paruošta uogienė gaunasi neįtikėtinai saldi ir gardi!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės2 kilogramai
-
Cukrus1 kilogramas
-
Pektinas40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia, nuplautas ir išrūšiuotas braškes reikia pabarstyti cukrumi, sluoksniais. Po 5–6 valandų braškės išskirs sultis.
-
2. Sultis reikia nupilti ir uždėti ant viryklės. Užvirinkite ir virkite 2–3 minutes, tada užpilkite ant braškių. Tuo tarpu sterilizuokite stiklainius, užpilkite juos ir dangtelius verdančiu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Braškėms šiek tiek pastovėjus, sirupą supilkite atgal į puodą, uždėkite ant ugnies ir suberkite pektiną. Kai tik sirupas su pektinu pradės virti, supilkite į jį uogas. Išmaišykite ir užvirinkite.
-
4. Supilkite uogienę į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir apverskite, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama