Braškių ir apelsinų sriuba
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Vasaros šaltos sriubos gali būti gaminamos ne tik iš daržovių ir žalumynų, bet ir iš uogų. Norite išbandyti? Tuomet pasigaminkite ir jūs. Labai skanu! Ją galima patiekti šaltą arba šiltą. Jei norite, galite įdėti, pavyzdžiui, mėtų, ledų ar grietinėlės. Geriausia tokią sriubą gaminti iš šviežių braškių, bet ne sezono metu puikiai tiks ir šaldytos. Nei suaugusieji, nei vaikai negalės atsisakyti tokios sriubos.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės500 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Apelsinas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite ir nusausinkite braškes, pašalinkite kotelius. Išspauskite apelsino sultis.
-
2. Uogas apibarstykite cukrumi ir padėkite ant ugnies. Kaitinkite apie 5 minutes, kol pasirodys sultys.
-
Reklama
-
3. Tada supilkite apelsinų sultis ir palikite virti dar 5–7 minutes.
-
4. Dabar reikia šiek tiek susmulkinti uogas. Patogu naudoti, pavyzdžiui, blenderį arba bulvių grūstuvę. Štai ir viskas, braškių sriubą su apelsinais galima papildyti mėtomis arba ledais ir patiekti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama