Burokėlių gaspačas

Burokėlių gaspačas

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Gazpacho yra šalta ispaniška sriuba, paprastai gaminama iš pomidorų. Šiuo receptu noriu pasidalinti burokinio gaspacho variacija. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip virti burokėlių gaspačą. Sriubos konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį, tik prireikus įpilkite šiek tiek vandens. Vietoj raudonojo vyno acto galima naudoti citrinų sultis. Šioje versijoje harmoningai dera saldūs burokėliai, švieži agurkai ir sultingi pomidorai. Labai skani, lengva ir ryški sriuba.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    1~2 vnt
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Saldžiosios paprikos
    1 vnt
  • Raudonasis svogūnas
    1/2 vnt
  • Agurkai
    1~2 vnt
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Raudonojo vyno actas
    2~3 arbatiniai šaukšteliai
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Burokėlius ir paprikas kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Paprikas apie 35-40 minučių, burokėlius apie valandą. Burokėlius atvėsinkite, nulu...
    2. Burokėlius ir paprikas kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Paprikas apie 35-40 minučių, burokėlius apie valandą. Burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įdėkite paprikas į sandariai uždarytą maisto indą ar maišelį 10 minučių. Nuimkite odelę, sėklas ir kotelį.
  • Reklama
  • Padarykite kryžminius pjūvius ant pomidorų. Supilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada nulupkite odelę ir supjaustykite vi...
    3. Padarykite kryžminius pjūvius ant pomidorų. Supilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada nulupkite odelę ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
  • Nulupkite agurką. Supjaustyti kubeliais. Svogūną taip pat supjaustykite kubeliais.
    4. Nulupkite agurką. Supjaustyti kubeliais. Svogūną taip pat supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Visas paruoštas daržoves sudėkite į vieną dubenį. Sudėkite nuluptą česnaką, alyvuogių aliejų, visus prieskonius ir vyno actą. Sutrinkite ...
    5. Visas paruoštas daržoves sudėkite į vieną dubenį. Sudėkite nuluptą česnaką, alyvuogių aliejų, visus prieskonius ir vyno actą. Sutrinkite trintuvu iki vienalytės konsistencijos. Padėkite sriubą porai valandų į šaldytuvą.
  • Burokėlių gaspačas paruoštas, gero apetito!
    6. Burokėlių gaspačas paruoštas, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai