Burokėlių gaspačas
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Gazpacho yra šalta ispaniška sriuba, paprastai gaminama iš pomidorų. Šiuo receptu noriu pasidalinti burokinio gaspacho variacija. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip virti burokėlių gaspačą. Sriubos konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį, tik prireikus įpilkite šiek tiek vandens. Vietoj raudonojo vyno acto galima naudoti citrinų sultis. Šioje versijoje harmoningai dera saldūs burokėliai, švieži agurkai ir sultingi pomidorai. Labai skani, lengva ir ryški sriuba.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai1~2 vnt
-
Pomidorai3 vnt
-
Saldžiosios paprikos1 vnt
-
Raudonasis svogūnas1/2 vnt
-
Agurkai1~2 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Raudonojo vyno actas2~3 arbatiniai šaukšteliai
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Cukruspagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Burokėlius ir paprikas kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Paprikas apie 35-40 minučių, burokėlius apie valandą. Burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įdėkite paprikas į sandariai uždarytą maisto indą ar maišelį 10 minučių. Nuimkite odelę, sėklas ir kotelį.
-
Reklama
-
3. Padarykite kryžminius pjūvius ant pomidorų. Supilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada nulupkite odelę ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
-
4. Nulupkite agurką. Supjaustyti kubeliais. Svogūną taip pat supjaustykite kubeliais.
-
Reklama
-
5. Visas paruoštas daržoves sudėkite į vieną dubenį. Sudėkite nuluptą česnaką, alyvuogių aliejų, visus prieskonius ir vyno actą. Sutrinkite trintuvu iki vienalytės konsistencijos. Padėkite sriubą porai valandų į šaldytuvą.
-
6. Burokėlių gaspačas paruoštas, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama