Porų sriuba
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Porų sriuba – labai graži ir subtili kreminė, originalaus ir sodraus skonio sriuba. Porų sriuba yra klasikinis prancūziškas patiekalas, kurį gana lengva pagaminti per mažiau nei 40 minučių. Porų sriubą paruošti labai paprasta – vos penkiais paprastais žingsniais! Perskaitykite receptą ir įsitikinkite patys – šią sriubą gali išvirti net pradedantysis, o tai labai patogu. Apskritai, nepaisant to, kad tai labai rafinuota sriuba, išlaidos bus minimalios. Užmiestyje auga porai ir bulvės arba kainuoja centais, grietinėlė irgi nebrangi prekė. Taigi nematau priežasties nevirti porų sriubos. Skonis puikus, ingredientai paprasti ir nebrangūs, gaminimo procesas paprastas.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Porai2 vnt
-
Bulvės3~4 vnt (didelės)
-
Šviežio čiobrelio šakelė4 vnt
-
Sausas baltas vynas50 mililitrų
-
Buljonas1 litras (vištienos arba daržovių)
-
Sviestas30 gramų
-
Grietinėlė 20%200 mililitrų
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Svogūnų laiškaiSkonis
Gaminimo eiga
-
1. Porus nuplaukite. Smulkiai supjaustykite baltą ir šviesiai žalią poro dalį.
-
2. Puode ištirpinkite 30 g sviesto ir pakepinkite jame porus, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Į porus įmeskite keletą čiobrelių šakelių ir maišydami supilkite baltąjį vyną, palaukite, kol vynas išgaruos.
-
4. Tada į puodą sudėkite bulves, supjaustytas mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Tada viską užpilkite sultiniu. Išimkite čiobrelių šakeles. Druskos, pipirų ir virkite, kol bulvės išvirs.
-
6. Kai sriuba paruošta, sutrinkite ją blenderiu, įpilkite karštos grietinėlės (galite pašildyti mikrobangų krosnelėje). Ir patiekite porų sriubą, pridėdami šiek tiek svogūnų laiškų. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama