Rauginti kopūstai su svarainiais
4.3 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
72 val.
Apie receptą
Kai pirmą kartą pamačiau raugintų kopūstų su svarainiais receptą, nusprendžiau jį išbandyti. Ir kaip aš nustebau, kai išbandžiau. Kopūstai buvo tokie traškūs! Įberdami druskos, paragaukite kopūsto. Jei svarainiai saldūs, gali prireikti dar šiek tiek druskos.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas1.2 kilogramo
-
Svarainiai1/2 vnt (dideli)
-
Morkos120 gramų
-
Druska1 šaukštas (su kaupeliu)
-
Cukrus0.3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Perkelkite į gilų dubenį.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į kopūstą.
-
4. Svarainius supjaustykite ir išimkite sėklas.
-
Reklama
-
5. Svarainius sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į dubenį su kopūstais.
-
6. Įberkite druskos, suberkite cukrų ir gerai patrinkite rankomis. Kopūstai turi išleisti sultis ir tapti drėgni.
-
Reklama
-
7. Sudėkite kopūstus į švarų ir sausą stiklainį. Suspauskite ir uždenkite vaško popieriumi arba marle. Palikite kambario temperatūroje 3 dienas. Per nurodytą laiką kopūstus pradurkite kasdien 2-3 kartus. Po trijų dienų uždenkite kopūstus nailoniniu dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
-
8. Patiekite kopūstus su augaliniu aliejumi ir svogūnų laiškais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama