Klasikinė svogūnų sriuba

Klasikinė svogūnų sriuba

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Man labai patinka ši švelni svogūnų ir sūrio sriuba su prieskonių ir sauso baltojo vyno užuomina. Tai labai geras pasirinkimas naminiams pietums ar romantiškai vakarienei tik dviese. Pagrindinė prancūziškos svogūnų sriubos paslaptis – ilgas svogūnų kepimas. Kepant svogūnų galvutėse esantis cukrus pamažu karamelizuojasi, spalva tampa rausva, skonis – neapsakomai „svogūninis“, gilus ir švelnus. Sausas vynas neutralizuoja saldų skonį, todėl jis tampa pilnas. Sūrio skrebučiai patiekiant tampa minkšti ir švelnūs, sriubą paverčia savotiška tiršta grietinėle.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    3 vnt
  • Jautienos sultinys
    1 litras
  • Sausas baltas vynas
    1/2 stiklinės
  • Kvietiniai miltai
    1 šaukštas
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Duona
    4 riekelės
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Čiobreliai
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Cukrus
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pradėkite įkaitindami 2 šaukštus alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite išilgai....
    1. Pradėkite įkaitindami 2 šaukštus alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite išilgai. Perkelkite juos į keptuvę ir pradėkite kepti aukštoje temperatūroje, nuolat maišydami, kad svogūnas nesudegtų.
  • Kai svogūnas apkeps 10 minučių, įberkite žiupsnelį cukraus, kad svogūnas apskrustų. Toliau karamelizuokite svogūnus 30 minučių. Tada sube...
    2. Kai svogūnas apkeps 10 minučių, įberkite žiupsnelį cukraus, kad svogūnas apskrustų. Toliau karamelizuokite svogūnus 30 minučių. Tada suberkite česnako tyrę, miltus ir viską kartu pakepinkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Įpilkite vyno ir palikite svogūną 5-8 minutes ant silpnos ugnies. Įdėkite lauro lapų, čiobrelių ir juodųjų pipirų.
    3. Įpilkite vyno ir palikite svogūną 5-8 minutes ant silpnos ugnies. Įdėkite lauro lapų, čiobrelių ir juodųjų pipirų.
  • Svogūną užpilkite sultiniu, pagal skonį pasūdykite, viską išmaišykite ir užvirkite. Tada uždenkite ir sumažinkite ugnį, palaikykite 30-40...
    4. Svogūną užpilkite sultiniu, pagal skonį pasūdykite, viską išmaišykite ir užvirkite. Tada uždenkite ir sumažinkite ugnį, palaikykite 30-40 min.
  • Reklama
  • Išpilstykite sriubą į keramines lėkštes, ant viršaus uždėkite keptos duonos riekelę ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sriubą kelioms minutė...
    5. Išpilstykite sriubą į keramines lėkštes, ant viršaus uždėkite keptos duonos riekelę ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sriubą kelioms minutėms dėkite į įkaitintą orkaitę, kad sūris ištirptų ir apskrustų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai