Klasikinė svogūnų sriuba
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Man labai patinka ši švelni svogūnų ir sūrio sriuba su prieskonių ir sauso baltojo vyno užuomina. Tai labai geras pasirinkimas naminiams pietums ar romantiškai vakarienei tik dviese. Pagrindinė prancūziškos svogūnų sriubos paslaptis – ilgas svogūnų kepimas. Kepant svogūnų galvutėse esantis cukrus pamažu karamelizuojasi, spalva tampa rausva, skonis – neapsakomai „svogūninis“, gilus ir švelnus. Sausas vynas neutralizuoja saldų skonį, todėl jis tampa pilnas. Sūrio skrebučiai patiekiant tampa minkšti ir švelnūs, sriubą paverčia savotiška tiršta grietinėle.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai3 vnt
-
Jautienos sultinys1 litras
-
Sausas baltas vynas1/2 stiklinės
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas
-
Česnakai1 skiltelė
-
Duona4 riekelės
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Lauro lapas3 vnt
-
Čiobreliai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkite įkaitindami 2 šaukštus alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite išilgai. Perkelkite juos į keptuvę ir pradėkite kepti aukštoje temperatūroje, nuolat maišydami, kad svogūnas nesudegtų.
-
2. Kai svogūnas apkeps 10 minučių, įberkite žiupsnelį cukraus, kad svogūnas apskrustų. Toliau karamelizuokite svogūnus 30 minučių. Tada suberkite česnako tyrę, miltus ir viską kartu pakepinkite 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Įpilkite vyno ir palikite svogūną 5-8 minutes ant silpnos ugnies. Įdėkite lauro lapų, čiobrelių ir juodųjų pipirų.
-
4. Svogūną užpilkite sultiniu, pagal skonį pasūdykite, viską išmaišykite ir užvirkite. Tada uždenkite ir sumažinkite ugnį, palaikykite 30-40 min.
-
Reklama
-
5. Išpilstykite sriubą į keramines lėkštes, ant viršaus uždėkite keptos duonos riekelę ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sriubą kelioms minutėms dėkite į įkaitintą orkaitę, kad sūris ištirptų ir apskrustų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama