Bulvės drabužiuose
4.5 (7 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis patiekalas patrauklus daugeliu atžvilgių: greitai paruošiamas, skanus, sotus, originalus ir labai gražus. Jį galima ruošti paskubomis šeimyninei vakarienei arba galima – ant šventinio stalo. Bulves reikia nulupti, nuplauti, aptepti grietinės, žolelių, prieskonių ir česnako padažu. Tada suvyniojame bulves su šonine ir dedame kepti ant grotelių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės7 vnt
-
Šoninės10 riekelių
-
Grietinė250 gramų
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Rozmarinaspagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite, gerai nuplaukite ir išvirkite su odelėmis. Vanduo, kuriame bus verdamos bulvės, pasūdomas ir pagardinamas rozmarinu.
-
2. Rozmarinų netaupome, bulvės turi būti kvapnios. Virkite bulves iki pusės išvirimo, 10 minučių po virimo.
-
Reklama
-
3. Kol bulvės kepa, paruošime padažą. Padažui žalumynus reikia smulkiai pjaustyti.
-
4. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir smulkiai pjaustytu česnaku.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite su grietine. Padažas paruoštas.
-
6. Bulvės turi būti atvėsintos iki kambario temperatūros.
-
Reklama
-
7. Padažu aptepkite bulves arba galite jas tiesiog pamerkti į padažą.
-
8. Apvyniokite su šonine. Sutvirtinkite dantų krapštukais.
-
Reklama
-
9. Rūkyto skonio mėgėjams kiekvieną bulvę aptepame skystu dūmu. Tačiau tai nebūtina.
-
10. Ir dedame savo bulves į konvekcinę orkaitę ant žemų grotelių - kad būtų paruošta ir šoninė apskrustų. Kai šoninė apskrus, tai tikras ženklas, kad bulvės vidus yra paruoštas. Jas reikia apversti tik vieną kartą. Jei neturite oro grotelių - viskas gerai, orkaitėje - bulvės drabužiuose taip pat bus labai skanios.
-
Reklama
-
11. Patiekite su padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama