Ukrainietiško stiliaus plovas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Plovas – rytietiškos virtuvės perlas. Yra daug jo receptų. Pasidalinsiu su jumis idėja, kaip pasigaminti ukrainietišką kiaulienos plovą, kad jis išeitų trapus ir skanus. Ryžiai plovui turi būti pailgi, neapvalūs ir nevirti. Galite naudoti bet kokią mėsą, tačiau plovui dažniausiai imama riebi mėsa. Būtinai pakepinkite ryžius, kad plovas būtų birus. Ir, žinoma, nepamirškite apie gerą nuotaiką gaminimo procese!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai320 gramų
-
Mėsa600 gramų
-
Vanduo500 mililitrų
-
Svogūnai3 vnt
-
Morkos3 vnt
-
Česnakai1 vnt
-
Augalinis aliejus150 mililitrų
-
Raugerškis1 arbatinis šaukštelis
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Raudonoji paprika1 žiupsnelis
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Kmynai0,5 arbatinio šaukštelio
-
Ciberžolė0,5 arbatinio šaukštelio
-
Paprika0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu 8-9 kartus, kol vanduo taps skaidrus. Palikite išdžiūti ant tam tikro paviršiaus.
-
2. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į katilą ir kepkite be aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Nepamirškite pridėti šiek tiek druskos.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais sudėkite į keptuvę ir pakepinkite svieste. Įberkite juodųjų pipirų.
-
4. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Kai svogūnas pradės ruduoti. Supilkite aliejų pagal poreikį, įdėkite 2 visas skilteles česnako.
-
Reklama
-
5. Po poros minučių į keptuvę įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius, raugerškį, kmyną, ciberžolę, papriką, raudonąją papriką ir muskato riešutą.
-
6. Kai vanduo iš mėsos išgaruos, sudėkite pakepintas daržoves. Troškinkite ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Džiovintus ryžius suberkite į keptuvę, įpilkite porą šaukštų alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus, kepkite nuolat maišydami, kol ryžiai taps birūs.
-
8. Sudėkite ryžius į katilą su mėsa, į centrą įsmeikite visą česnako galvą, užpilkite pasūdytu vandeniu. Ryžius reikia apsemti vandeniu 1 cm. Virkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių, pirmą pusvalandį neatidarant dangčio.
-
Reklama
-
9. Paruoštas plovas nemaišomas. Vanduo turi užvirti, patikrinkite šaukštu šalia katilo šono. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama