Ukrainietiško stiliaus plovas

Ukrainietiško stiliaus plovas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Plovas – rytietiškos virtuvės perlas. Yra daug jo receptų. Pasidalinsiu su jumis idėja, kaip pasigaminti ukrainietišką kiaulienos plovą, kad jis išeitų trapus ir skanus. Ryžiai plovui turi būti pailgi, neapvalūs ir nevirti. Galite naudoti bet kokią mėsą, tačiau plovui dažniausiai imama riebi mėsa. Būtinai pakepinkite ryžius, kad plovas būtų birus. Ir, žinoma, nepamirškite apie gerą nuotaiką gaminimo procese!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ryžiai
    320 gramų
  • Mėsa
    600 gramų
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Svogūnai
    3 vnt
  • Morkos
    3 vnt
  • Česnakai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    150 mililitrų
  • Raugerškis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Raudonoji paprika
    1 žiupsnelis
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Kmynai
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Ciberžolė
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Paprika
    0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu 8-9 kartus, kol vanduo taps skaidrus. Palikite išdžiūti ant tam tikro paviršiaus.
    1. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu 8-9 kartus, kol vanduo taps skaidrus. Palikite išdžiūti ant tam tikro paviršiaus.
  • Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į katilą ir kepkite be aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Nepamirškite pr...
    2. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į katilą ir kepkite be aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Nepamirškite pridėti šiek tiek druskos.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais sudėkite į keptuvę ir pakepinkite svieste. Įberkite juodųjų pipirų.
    3. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais sudėkite į keptuvę ir pakepinkite svieste. Įberkite juodųjų pipirų.
  • Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Kai svogūnas pradės ruduoti. Supilkite aliejų pagal poreikį, įdėkit...
    4. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Kai svogūnas pradės ruduoti. Supilkite aliejų pagal poreikį, įdėkite 2 visas skilteles česnako.
  • Reklama
  • Po poros minučių į keptuvę įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius, raugerškį, kmyną, ciberžolę, papriką, raudonąją papriką ir muskato riešutą.
    5. Po poros minučių į keptuvę įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius, raugerškį, kmyną, ciberžolę, papriką, raudonąją papriką ir muskato riešutą.
  • Kai vanduo iš mėsos išgaruos, sudėkite pakepintas daržoves. Troškinkite ant vidutinės ugnies.
    6. Kai vanduo iš mėsos išgaruos, sudėkite pakepintas daržoves. Troškinkite ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Džiovintus ryžius suberkite į keptuvę, įpilkite porą šaukštų alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus, kepkite nuolat maišydami, kol ryžiai taps ...
    7. Džiovintus ryžius suberkite į keptuvę, įpilkite porą šaukštų alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus, kepkite nuolat maišydami, kol ryžiai taps birūs.
  • Sudėkite ryžius į katilą su mėsa, į centrą įsmeikite visą česnako galvą, užpilkite pasūdytu vandeniu. Ryžius reikia apsemti vandeniu 1 cm...
    8. Sudėkite ryžius į katilą su mėsa, į centrą įsmeikite visą česnako galvą, užpilkite pasūdytu vandeniu. Ryžius reikia apsemti vandeniu 1 cm. Virkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių, pirmą pusvalandį neatidarant dangčio.
  • Reklama
  • Paruoštas plovas nemaišomas. Vanduo turi užvirti, patikrinkite šaukštu šalia katilo šono. Skanaus!
    9. Paruoštas plovas nemaišomas. Vanduo turi užvirti, patikrinkite šaukštu šalia katilo šono. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai