Salotos su granatais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Gaminame salotas su rūkyta vištiena ir granatu. Patiekalas bus vertas šventinio stalo. Jį galima patiekti porcijomis arba bendroje lėkštėje. Salotos patiks mėgstantiems neįprastus derinius. Granato sėklos suteikia įdomią tekstūrą ir skonį - jos sprogsta burnoje saldžiarūgščiu, šiek tiek aitroku sultingumu. Būtinai išbandykite pagaminti tokias salotas šventiniam stalui ir nudžiuginkite artimuosius skaniu patiekalu!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Rūkyta vištiena250 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Graikiniai riešutai100 gramų
-
Majonezas150 gramų
-
Granatas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Daržoves išvirkite arba iškepkite orkaitėje iki minkštumo (apie 20 minučių), prieš tai suvynioję jas į foliją. Keptos daržovės skanesnės ir jų tekstūra tvirtesnė, ne vandeninga. Kiaušinius virkite 8-10 minučių nuo užvirimo momento, po to perkelkite į šaltą vandenį. Graikinius riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. -
2. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. -
Reklama
-
3. Kietojo sūrio rūšį sutarkuokite. Išimkite granato sėklas iš vaisiaus. Naudokite granatą su sultingomis, stambiomis, ryškiai tamsiai raudonomis sėklomis. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba sutarkuokite. -
4. Nuo rūkytos vištienos nulupkite odą, pašalinkite riebalus. Nupjaukite filė nuo kaulų ir supjaustykite kubeliais. Stenkitės, kad visi salotos ingredientai būtų vienodos formos ir dydžio. Paruoškite lėkštę salotų formavimui. Užstatykite serviravimo žiedą arba reguliuojamą kepimo žiedą. -
Reklama
-
5. Pirmu sluoksniu dėkite bulvių kubelius. Jei norite, bulves galite pasūdyti ir pagardinti pipirais. Uždėkite majonezo ir tolygiai paskirstykite per visą bulvių sluoksnį. -
6. Ant bulvių sluoksnio dėkite paruoštą rūkytos vištienos mėsą ir majonezo sluoksnį. -
Reklama
-
7. Ant majonezo sluoksnio plonai paskirstykite smulkintus graikinius riešutus ir smulkiai tarkuotą sūrį. -
8. Ant sūrio dėkite morkų kubelius ir vėl užtepkite ploną sluoksnį padažo. -
Reklama
-
9. Paskutiniu salotos sluoksniu dėkite kapotus kiaušinius ir majonezo sluoksnį. -
10. Viršų papuoškite granato sėklomis, tolygiai paskirstydami jas per visą paviršių. Atvėsinkite salotas šaldytuve. Prieš patiekiant atsargiai nuimkite serviravimo žiedą ir papuoškite pagal pageidavimą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















