Salotos su granatais

Salotos su granatais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Gaminame salotas su rūkyta vištiena ir granatu. Patiekalas bus vertas šventinio stalo. Jį galima patiekti porcijomis arba bendroje lėkštėje. Salotos patiks mėgstantiems neįprastus derinius. Granato sėklos suteikia įdomią tekstūrą ir skonį - jos sprogsta burnoje saldžiarūgščiu, šiek tiek aitroku sultingumu. Būtinai išbandykite pagaminti tokias salotas šventiniam stalui ir nudžiuginkite artimuosius skaniu patiekalu!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Rūkyta vištiena
    250 gramų
  • Sūris
    100 gramų
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
  • Majonezas
    150 gramų
  • Granatas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Daržoves išvirkite arba iškepkite orkaitėje iki minkštumo (apie 20 minučių), prieš tai suvynioję jas į foliją. K...
    1. Paruoškite ingredientus. Daržoves išvirkite arba iškepkite orkaitėje iki minkštumo (apie 20 minučių), prieš tai suvynioję jas į foliją. Keptos daržovės skanesnės ir jų tekstūra tvirtesnė, ne vandeninga. Kiaušinius virkite 8-10 minučių nuo užvirimo momento, po to perkelkite į šaltą vandenį. Graikinius riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
    2. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Reklama
  • Kietojo sūrio rūšį sutarkuokite. Išimkite granato sėklas iš vaisiaus. Naudokite granatą su sultingomis, stambiomis, ryškiai tamsiai raudo...
    3. Kietojo sūrio rūšį sutarkuokite. Išimkite granato sėklas iš vaisiaus. Naudokite granatą su sultingomis, stambiomis, ryškiai tamsiai raudonomis sėklomis. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba sutarkuokite.
  • Nuo rūkytos vištienos nulupkite odą, pašalinkite riebalus. Nupjaukite filė nuo kaulų ir supjaustykite kubeliais. Stenkitės, kad visi salo...
    4. Nuo rūkytos vištienos nulupkite odą, pašalinkite riebalus. Nupjaukite filė nuo kaulų ir supjaustykite kubeliais. Stenkitės, kad visi salotos ingredientai būtų vienodos formos ir dydžio. Paruoškite lėkštę salotų formavimui. Užstatykite serviravimo žiedą arba reguliuojamą kepimo žiedą.
  • Reklama
  • Pirmu sluoksniu dėkite bulvių kubelius. Jei norite, bulves galite pasūdyti ir pagardinti pipirais. Uždėkite majonezo ir tolygiai paskirst...
    5. Pirmu sluoksniu dėkite bulvių kubelius. Jei norite, bulves galite pasūdyti ir pagardinti pipirais. Uždėkite majonezo ir tolygiai paskirstykite per visą bulvių sluoksnį.
  • Ant bulvių sluoksnio dėkite paruoštą rūkytos vištienos mėsą ir majonezo sluoksnį.
    6. Ant bulvių sluoksnio dėkite paruoštą rūkytos vištienos mėsą ir majonezo sluoksnį.
  • Reklama
  • Ant majonezo sluoksnio plonai paskirstykite smulkintus graikinius riešutus ir smulkiai tarkuotą sūrį.
    7. Ant majonezo sluoksnio plonai paskirstykite smulkintus graikinius riešutus ir smulkiai tarkuotą sūrį.
  • Ant sūrio dėkite morkų kubelius ir vėl užtepkite ploną sluoksnį padažo.
    8. Ant sūrio dėkite morkų kubelius ir vėl užtepkite ploną sluoksnį padažo.
  • Reklama
  • Paskutiniu salotos sluoksniu dėkite kapotus kiaušinius ir majonezo sluoksnį.
    9. Paskutiniu salotos sluoksniu dėkite kapotus kiaušinius ir majonezo sluoksnį.
  • Viršų papuoškite granato sėklomis, tolygiai paskirstydami jas per visą paviršių. Atvėsinkite salotas šaldytuve. Prieš patiekiant atsargia...
    10. Viršų papuoškite granato sėklomis, tolygiai paskirstydami jas per visą paviršių. Atvėsinkite salotas šaldytuve. Prieš patiekiant atsargiai nuimkite serviravimo žiedą ir papuoškite pagal pageidavimą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai