Bandelės su uogiene

Bandelės su uogiene

5 (2 įvertinimai)

2-3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Kepiniai, kurie patiks visai šeimai, yra bandelės su uogiene. Greitai iškepa, o bandelių skonis puikus. Man asmeniškai šis receptas padeda, kai kefyras yra likęs arba neskanus. Tešla gaunama paklusni, nereikia papildomų miltų. O paruoštos bandelės minkštos ir purios, gerai išlaiko formą. Įdarui rinkitės tirštą uogienę. Ant tešlos paskleiskite ne daugiau kaip vieną šaukštą uogienės. Laikantis recepto ir atsižvelgiant į niuansus, kepiniai tikrai patiks savo išvaizda ir skoniu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    200 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Mielės
    30 gramų (šviežios)
  • Uogienė
    10 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    400~420 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kefyrą ir augalinį aliejų. Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje iki 36-38 laipsnių temperatūros.
    2. Dubenyje sumaišykite kefyrą ir augalinį aliejų. Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje iki 36-38 laipsnių temperatūros.
  • Reklama
  • Į kefyro masę suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite.
    3. Į kefyro masę suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus, druską. Pradėkite minkyti tešlą šluotele.
    4. Suberkite miltus, druską. Pradėkite minkyti tešlą šluotele.
  • Reklama
  • Kai tik pasidaro sunku maišyti, minkykite rankomis.
    5. Kai tik pasidaro sunku maišyti, minkykite rankomis.
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palik...
    6. Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje be skersvėjų 30 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, tešlos tūris padidės, ji paruošta pjaustyti.
    7. Praėjus nurodytam laikui, tešlos tūris padidės, ji paruošta pjaustyti.
  • Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių.
    8. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių.
  • Reklama
  • Kiekvieną dalį sutrinkite pirštais į 11-12 cm skersmens blyną. Į vidurį įdėkite po šaukštą uogienės.
    9. Kiekvieną dalį sutrinkite pirštais į 11-12 cm skersmens blyną. Į vidurį įdėkite po šaukštą uogienės.
  • Suformuokite trikampius.
    10. Suformuokite trikampius.
  • Reklama
  • Paruoštas bandeles perkelkite į kepimo skardą. Palikite 30 minučių, kad sutvirtėtų. Aptepkite kiaušiniu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įka...
    11. Paruoštas bandeles perkelkite į kepimo skardą. Palikite 30 minučių, kad sutvirtėtų. Aptepkite kiaušiniu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 min.
  • Išimkite bandeles iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
    12. Išimkite bandeles iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
  • Tada perkelkite į dubenį, gerai atvėsinkite ir patiekite.
    13. Tada perkelkite į dubenį, gerai atvėsinkite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai