Bandelės su uogiene

Bandelės su uogiene

5 (2 įvertinimai)

2-3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Kepiniai, kurie patiks visai šeimai, yra bandelės su uogiene. Greitai iškepa, o bandelių skonis puikus. Man asmeniškai šis receptas padeda, kai kefyras yra likęs arba neskanus. Tešla gaunama paklusni, nereikia papildomų miltų. O paruoštos bandelės minkštos ir purios, gerai išlaiko formą. Įdarui rinkitės tirštą uogienę. Ant tešlos paskleiskite ne daugiau kaip vieną šaukštą uogienės. Laikantis recepto ir atsižvelgiant į niuansus, kepiniai tikrai patiks savo išvaizda ir skoniu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    200 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Mielės
    30 gramų (šviežios)
  • Uogienė
    10 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    400~420 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kefyrą ir augalinį aliejų. Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje iki 36-38 laipsnių temperatūros.
    2. Dubenyje sumaišykite kefyrą ir augalinį aliejų. Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje iki 36-38 laipsnių temperatūros.
  • Reklama
  • Į kefyro masę suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite.
    3. Į kefyro masę suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus, druską. Pradėkite minkyti tešlą šluotele.
    4. Suberkite miltus, druską. Pradėkite minkyti tešlą šluotele.
  • Reklama
  • Kai tik pasidaro sunku maišyti, minkykite rankomis.
    5. Kai tik pasidaro sunku maišyti, minkykite rankomis.
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palik...
    6. Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje be skersvėjų 30 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, tešlos tūris padidės, ji paruošta pjaustyti.
    7. Praėjus nurodytam laikui, tešlos tūris padidės, ji paruošta pjaustyti.
  • Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių.
    8. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių.
  • Reklama
  • Kiekvieną dalį sutrinkite pirštais į 11-12 cm skersmens blyną. Į vidurį įdėkite po šaukštą uogienės.
    9. Kiekvieną dalį sutrinkite pirštais į 11-12 cm skersmens blyną. Į vidurį įdėkite po šaukštą uogienės.
  • Suformuokite trikampius.
    10. Suformuokite trikampius.
  • Reklama
  • Paruoštas bandeles perkelkite į kepimo skardą. Palikite 30 minučių, kad sutvirtėtų. Aptepkite kiaušiniu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įka...
    11. Paruoštas bandeles perkelkite į kepimo skardą. Palikite 30 minučių, kad sutvirtėtų. Aptepkite kiaušiniu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 min.
  • Išimkite bandeles iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
    12. Išimkite bandeles iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ant kepimo skardos.
  • Tada perkelkite į dubenį, gerai atvėsinkite ir patiekite.
    13. Tada perkelkite į dubenį, gerai atvėsinkite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai