Bandelės su aguonų įdaru
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Kepiniai su aguonomis visada atrodo labai apetitiškai ir viliojančiai, o kai namuose kepa bandelės su aguonomis, aromatas būna toks, kad sunku sulaukti, kol jos pagaliau bus paruoštos! „Sraigių“ formos bandelės su aguonomis – minkšti naminiai kepiniai iš kvapnios mielinės tešlos ir saldaus aguonų įdaro. Jos gaunasi purios, gražios ir labai skanios, o kepdamos pripildo namus neįtikėtinu aromatu. Puikus variantas šeimos arbatos vakarui!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas200 gramų
-
Sausos mielės6 gramai
-
Cukrus30 gramų
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušinis1 vienetas
-
Sviestas60 gramų
-
Miltai375 gramai
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušinio baltymas1 vienetas
-
Sviestas40 gramų
-
Aguonos100 gramų
-
Kiaušinio trynys1 vienetas
-
Pienas1 šaukštas
-
Cukrus1 šaukštas
-
Vanduo1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Šiltame piene ištirpinkite mieles, įberkite druską, cukrų, vanilę. -
Reklama
-
3. Į pieno mišinį įmuškite kiaušinį. -
4. Įdėkite ištirpinto sviesto ir išmaišykite. -
Reklama
-
5. Suberkite miltus. Mikseriu arba rankomis užminkykite tešlą, minkykite 5–7 minutes – tešla turi būti glotni, nelipni. -
6. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele. Palikite kambario temperatūroje 1,5–2 valandoms kilti. Kildinimo metu padarykite vieną tešlos paspaudimą (obminką). -
Reklama
-
7. Kol tešla kyla, paruoškite aguonų įdarą. Užpilkite aguonas verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite išbrinkti 30–40 min. -
8. Perkoškite aguonas per smulkų sietelį. Jei tokio neturite, tiks marlė arba plonesnis audinys. -
Reklama
-
9. Išdžiovinkite aguonas ant servetėlės ar rankšluosčio – būtina pašalinti drėgmės perteklių. -
10. Paruoškite džiovintas aguonas, 100 g cukraus, 40 g minkšto (ne ištirpinto) sviesto ir pusę kiaušinio baltymo. -
Reklama
-
11. Sutrinkite aguonas su cukrumi trintuvu (blenderiu). -
12. Įmaišykite į aguonų įdarą minkštą sviestą ir pusę kiaušinio baltymo. -
13. Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite kamuoliukus. Uždenkite plėvele, kad neišdžiūtų. -
Reklama
-
14. Bandeles galima gaminti keliais būdais. Pirmasis būdas: iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio lakštą. -
15. Ant pusės tešlos lakšto užtepkite aguonų įdarą ir išlyginkite. Kitą laisvą pusę supjaustykite ~1 cm pločio juostelėmis, palikdami 5–6 cm nenupjautą kraštą. -
16. Suvyniokite tešlą į ritinį, pasitelkdami silikoninį kilimėlį. -
17. Gerai užspauskite tešlos kraštą. -
18. Dėkite ritinį į formą, susukdami jį į sraigę. Palikite 30 minučių pakilti. -
19. Antras būdas: ištepkite visą tešlos paviršių aguonų įdaru, palikdami 3–5 cm nuo krašto. -
20. Suvyniokite tešlą į ritinį ir gerai užspauskite kraštą. -
21. Su siūlu arba peiliu supjaustykite ritinį gabalėliais. -
22. Sudėkite bandeles į sviestu pateptą kepimo formą. Palikite pakilti ~30 min. -
23. Prieš kepant aptepkite bandeles kiaušinio trynio ir šaukšto pieno mišiniu. -
24. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C „viršus–apačia“ režimu ir kepkite 25–30 min., kol iškeps. Tikrinkite pagaliuku. Blizgesiui suteikti aptepkite cukraus sirupu (1 v. š. vandens + 1 v. š. cukraus, pavirti 2–4 min.). -
25. Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite – bandelės bus nepaprastai kvapnios ir gardžios.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















