Bandelės su aguonų įdaru

Bandelės su aguonų įdaru

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Kepiniai su aguonomis visada atrodo labai apetitiškai ir viliojančiai, o kai namuose kepa bandelės su aguonomis, aromatas būna toks, kad sunku sulaukti, kol jos pagaliau bus paruoštos! „Sraigių“ formos bandelės su aguonomis – minkšti naminiai kepiniai iš kvapnios mielinės tešlos ir saldaus aguonų įdaro. Jos gaunasi purios, gražios ir labai skanios, o kepdamos pripildo namus neįtikėtinu aromatu. Puikus variantas šeimos arbatos vakarui!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    200 gramų
  • Sausos mielės
    6 gramai
  • Cukrus
    30 gramų
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušinis
    1 vienetas
  • Sviestas
    60 gramų
  • Miltai
    375 gramai
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vienetas
  • Sviestas
    40 gramų
  • Aguonos
    100 gramų
  • Kiaušinio trynys
    1 vienetas
  • Pienas
    1 šaukštas
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Vanduo
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Šiltame piene ištirpinkite mieles, įberkite druską, cukrų, vanilę.
    2. Šiltame piene ištirpinkite mieles, įberkite druską, cukrų, vanilę.
  • Reklama
  • Į pieno mišinį įmuškite kiaušinį.
    3. Į pieno mišinį įmuškite kiaušinį.
  • Įdėkite ištirpinto sviesto ir išmaišykite.
    4. Įdėkite ištirpinto sviesto ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus. Mikseriu arba rankomis užminkykite tešlą, minkykite 5–7 minutes – tešla turi būti glotni, nelipni.
    5. Suberkite miltus. Mikseriu arba rankomis užminkykite tešlą, minkykite 5–7 minutes – tešla turi būti glotni, nelipni.
  • Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele. Palikite kambario temperatūroje 1,5–2 valandoms kilti. Kildinimo metu padarykite vieną tešlos...
    6. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele. Palikite kambario temperatūroje 1,5–2 valandoms kilti. Kildinimo metu padarykite vieną tešlos paspaudimą (obminką).
  • Reklama
  • Kol tešla kyla, paruoškite aguonų įdarą. Užpilkite aguonas verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite išbrinkti 30–40 min.
    7. Kol tešla kyla, paruoškite aguonų įdarą. Užpilkite aguonas verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite išbrinkti 30–40 min.
  • Perkoškite aguonas per smulkų sietelį. Jei tokio neturite, tiks marlė arba plonesnis audinys.
    8. Perkoškite aguonas per smulkų sietelį. Jei tokio neturite, tiks marlė arba plonesnis audinys.
  • Reklama
  • Išdžiovinkite aguonas ant servetėlės ar rankšluosčio – būtina pašalinti drėgmės perteklių.
    9. Išdžiovinkite aguonas ant servetėlės ar rankšluosčio – būtina pašalinti drėgmės perteklių.
  • Paruoškite džiovintas aguonas, 100 g cukraus, 40 g minkšto (ne ištirpinto) sviesto ir pusę kiaušinio baltymo.
    10. Paruoškite džiovintas aguonas, 100 g cukraus, 40 g minkšto (ne ištirpinto) sviesto ir pusę kiaušinio baltymo.
  • Reklama
  • Sutrinkite aguonas su cukrumi trintuvu (blenderiu).
    11. Sutrinkite aguonas su cukrumi trintuvu (blenderiu).
  • Įmaišykite į aguonų įdarą minkštą sviestą ir pusę kiaušinio baltymo.
    12. Įmaišykite į aguonų įdarą minkštą sviestą ir pusę kiaušinio baltymo.
  • Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite kamuoliukus. Uždenkite plėvele, kad neišdžiūtų.
    13. Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite kamuoliukus. Uždenkite plėvele, kad neišdžiūtų.
  • Reklama
  • Bandeles galima gaminti keliais būdais. Pirmasis būdas: iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio lakštą.
    14. Bandeles galima gaminti keliais būdais. Pirmasis būdas: iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio lakštą.
  • Ant pusės tešlos lakšto užtepkite aguonų įdarą ir išlyginkite. Kitą laisvą pusę supjaustykite ~1 cm pločio juostelėmis, palikdami 5–6 cm ...
    15. Ant pusės tešlos lakšto užtepkite aguonų įdarą ir išlyginkite. Kitą laisvą pusę supjaustykite ~1 cm pločio juostelėmis, palikdami 5–6 cm nenupjautą kraštą.
  • Suvyniokite tešlą į ritinį, pasitelkdami silikoninį kilimėlį.
    16. Suvyniokite tešlą į ritinį, pasitelkdami silikoninį kilimėlį.
  • Gerai užspauskite tešlos kraštą.
    17. Gerai užspauskite tešlos kraštą.
  • Dėkite ritinį į formą, susukdami jį į sraigę. Palikite 30 minučių pakilti.
    18. Dėkite ritinį į formą, susukdami jį į sraigę. Palikite 30 minučių pakilti.
  • Antras būdas: ištepkite visą tešlos paviršių aguonų įdaru, palikdami 3–5 cm nuo krašto.
    19. Antras būdas: ištepkite visą tešlos paviršių aguonų įdaru, palikdami 3–5 cm nuo krašto.
  • Suvyniokite tešlą į ritinį ir gerai užspauskite kraštą.
    20. Suvyniokite tešlą į ritinį ir gerai užspauskite kraštą.
  • Su siūlu arba peiliu supjaustykite ritinį gabalėliais.
    21. Su siūlu arba peiliu supjaustykite ritinį gabalėliais.
  • Sudėkite bandeles į sviestu pateptą kepimo formą. Palikite pakilti ~30 min.
    22. Sudėkite bandeles į sviestu pateptą kepimo formą. Palikite pakilti ~30 min.
  • Prieš kepant aptepkite bandeles kiaušinio trynio ir šaukšto pieno mišiniu.
    23. Prieš kepant aptepkite bandeles kiaušinio trynio ir šaukšto pieno mišiniu.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C „viršus–apačia“ režimu ir kepkite 25–30 min., kol iškeps. Tikrinkite pagaliuku. Blizgesiui suteikti aptepk...
    24. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C „viršus–apačia“ režimu ir kepkite 25–30 min., kol iškeps. Tikrinkite pagaliuku. Blizgesiui suteikti aptepkite cukraus sirupu (1 v. š. vandens + 1 v. š. cukraus, pavirti 2–4 min.).
  • Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite – bandelės bus nepaprastai kvapnios ir gardžios.
    25. Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite – bandelės bus nepaprastai kvapnios ir gardžios.
  • Skanaus!
    26. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai