Bananų ir datulių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pyragas su datulėmis ir bananu turi labai neįprastą, bet puikiai suderintą skonį, o jo paruošimas – visai paprastas. Jis puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventei. Dalinuosi receptu! Kvapnus, minkštas ir drėgnas pyragas su datulėmis ir bananu – tai tobula namų kepinių klasika prie arbatos ar kavos. Sunokęs bananas suteikia tešlai švelnumo ir natūralaus saldumo, o datulės prideda karamelinio poskonio ir lengvo lipnumo. Cinamonas pripildo namus jaukaus kvapo, o banano griežinėliai viršuje paverčia pyragą dar patrauklesniu. Toks pyragas nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų, paruošiamas greitai ir visada pavyksta!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai150 gramų
-
Bananai2 vnt
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Druskažiupsnelis
-
Datulės60 gramų
-
Sviestas110 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus100 gramų
-
Kepimo milteliai1,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Šakute arba kitu būdu sutrinkite vieną bananą su cukrumi iki vientisos masės. -
Reklama
-
3. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir supjaustykite mažais gabalėliais. -
4. Paruoškite mišinį iš miltų, druskos, cinamono ir kepimo miltelių. -
Reklama
-
5. Sausus ingredientus gerai išmaišykite šluotele iki vienalytės masės. -
6. Į dubenį sudėkite cukraus ir banano mišinį bei minkštą sviestą. Plakite iki purumo. -
Reklama
-
7. Į sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir vėl plakite iki purumo ir vienalytės konsistencijos. -
8. Įmaišykite sausą mišinį, plakite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų į vienalytę masę. -
Reklama
-
9. Silikonine mentele į tešlą įmaišykite smulkintas datules. -
10. Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir šiek tiek pabarstykite miltais, perteklinį miltų kiekį nušluostykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. -
Reklama
-
11. Supilkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. -
12. Banano gabalėlius perpjaukite per pusę ir dėkite ant tešlos viršaus. -
13. Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje režimu „viršus-apačia“ 50 minučių, kol iškeps. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Atvėsinkite pyragą ant grotelių. -
Reklama
-
14. Patiekite pyragą visiškai atvėsusį. Atrodo labai patraukliai. -
15. Ir skonis taip pat puikus, įsitikinsite, kad jis patiks visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















