Bananų ir datulių pyragas

Bananų ir datulių pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pyragas su datulėmis ir bananu turi labai neįprastą, bet puikiai suderintą skonį, o jo paruošimas – visai paprastas. Jis puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventei. Dalinuosi receptu! Kvapnus, minkštas ir drėgnas pyragas su datulėmis ir bananu – tai tobula namų kepinių klasika prie arbatos ar kavos. Sunokęs bananas suteikia tešlai švelnumo ir natūralaus saldumo, o datulės prideda karamelinio poskonio ir lengvo lipnumo. Cinamonas pripildo namus jaukaus kvapo, o banano griežinėliai viršuje paverčia pyragą dar patrauklesniu. Toks pyragas nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų, paruošiamas greitai ir visada pavyksta!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    150 gramų
  • Bananai
    2 vnt
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    žiupsnelis
  • Datulės
    60 gramų
  • Sviestas
    110 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    1,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Šakute arba kitu būdu sutrinkite vieną bananą su cukrumi iki vientisos masės.
    2. Šakute arba kitu būdu sutrinkite vieną bananą su cukrumi iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Iš datulių pašalinkite kauliukus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
    3. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Paruoškite mišinį iš miltų, druskos, cinamono ir kepimo miltelių.
    4. Paruoškite mišinį iš miltų, druskos, cinamono ir kepimo miltelių.
  • Reklama
  • Sausus ingredientus gerai išmaišykite šluotele iki vienalytės masės.
    5. Sausus ingredientus gerai išmaišykite šluotele iki vienalytės masės.
  • Į dubenį sudėkite cukraus ir banano mišinį bei minkštą sviestą. Plakite iki purumo.
    6. Į dubenį sudėkite cukraus ir banano mišinį bei minkštą sviestą. Plakite iki purumo.
  • Reklama
  • Į sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir vėl plakite iki purumo ir vienalytės konsistencijos.
    7. Į sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir vėl plakite iki purumo ir vienalytės konsistencijos.
  • Įmaišykite sausą mišinį, plakite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų į vienalytę masę.
    8. Įmaišykite sausą mišinį, plakite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų į vienalytę masę.
  • Reklama
  • Silikonine mentele į tešlą įmaišykite smulkintas datules.
    9. Silikonine mentele į tešlą įmaišykite smulkintas datules.
  • Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir šiek tiek pabarstykite miltais, perteklinį miltų k...
    10. Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir šiek tiek pabarstykite miltais, perteklinį miltų kiekį nušluostykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Reklama
  • Supilkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
    11. Supilkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
  • Banano gabalėlius perpjaukite per pusę ir dėkite ant tešlos viršaus.
    12. Banano gabalėlius perpjaukite per pusę ir dėkite ant tešlos viršaus.
  • Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje režimu „viršus-apačia“ 50 minučių, kol iškeps. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Atv...
    13. Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje režimu „viršus-apačia“ 50 minučių, kol iškeps. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Atvėsinkite pyragą ant grotelių.
  • Reklama
  • Patiekite pyragą visiškai atvėsusį. Atrodo labai patraukliai.
    14. Patiekite pyragą visiškai atvėsusį. Atrodo labai patraukliai.
  • Ir skonis taip pat puikus, įsitikinsite, kad jis patiks visiems!
    15. Ir skonis taip pat puikus, įsitikinsite, kad jis patiks visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai