Balta sriuba

Balta sriuba

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šaltais vakarais norisi jaukumo ir šilumos? Pasigaminkite šią paprastą, bet nepaprastai švelnią ir gardžią sriubą. Ji taps tikru atradimu visiems, kurie mėgsta lengvas, tačiau sočias sriubas. Įtraukite ją į savo receptų sąrašą! Sriuba pradžiugins švelnia tekstūra ir sodriu skoniu. Vištienos bei bulvių gabalėliai virsta idealia tyre, o lydyto sūrio pridėjimas suteikia sriubai kreminio švelnumo. Net pradedanti šeimininkė galės paprastai ir greitai pasigaminti tikrą šedevrą savo virtuvėje. Vištienos filė galima naudoti iš bet kurios dalies, o lydytas sūris turi būti tik geros kokybės, kad visiškai ištirptų. Tai – puikus pasirinkimas jaukiems šeimos pietums arba vakarienei!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    700 mililitrų
  • Bulvės
    100 gramų
  • Vištienos filė
    300 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Lydytas sūris
    100 gramų
  • Svogūnas
    60 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Vištieną nuplaukite, bulves nulupkite ir nuplaukite.
    1. Paruoškite ingredientus. Vištieną nuplaukite, bulves nulupkite ir nuplaukite.
  • Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, užpilkite šaltu vandeniu ir dėkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite...
    2. Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, užpilkite šaltu vandeniu ir dėkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 minučių, nugraibydami susidariusias putas.
  • Reklama
  • Svogūną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į švarų puodą.
    3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į švarų puodą.
  • Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite prie svogūno.
    4. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite prie svogūno.
  • Reklama
  • Vištieną perkelkite prie daržovių, o sultinį perkoškite į puodą.
    5. Vištieną perkelkite prie daržovių, o sultinį perkoškite į puodą.
  • Puodą dėkite ant vidutinės ugnies ir virkite 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės.
    6. Puodą dėkite ant vidutinės ugnies ir virkite 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Reklama
  • Sumažinkite ugnį ir į sriubą sudėkite lydytą sūrį. Virkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol sūris visiškai ištirps.
    7. Sumažinkite ugnį ir į sriubą sudėkite lydytą sūrį. Virkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol sūris visiškai ištirps.
  • Puodą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos konsistencijos. Tada vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite ir tuoj pa...
    8. Puodą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos konsistencijos. Tada vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite ir tuoj pat nukelkite.
  • Reklama
  • Baltoji sriuba paruošta. Patiekite ją iš karto su baltais skrebučiais ir žalumynais. Skanaus!
    9. Baltoji sriuba paruošta. Patiekite ją iš karto su baltais skrebučiais ir žalumynais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai