Avižiniai sausainiai su sėklomis
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Dažnai pusryčiams su arbata valgome sausainius. Tačiau sausainiai parduotuvėje labai skiriasi nuo naminių. Šiandien parodysiu, kaip pasigaminti avižinius sausainius su sėklomis. Šie sausainiai puikiai dera su stikline pieno. Ši parinktis puikiai tinka sotiems pusryčiams. Vaikams patinka šis avižinių dribsnių sausainių receptas, nes sėklos jau pažįstamam skanėstui suteikia įvairovės ir originalumo. Maistingi, skanūs ir ne per saldūs sausainiai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saulėgrąžų sėklos150 gramų
-
Miltai50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Granuliuotas cukrus100 gramų
-
Vanilinas2 žiupsniai
-
Sviestas120 gramų
-
Grūdai2 stiklinės
-
Kiaušiniai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Skrudintas sėklas iki auksinės rudos spalvos sudėkite į maišytuvą. Truputį sumalti (stambiai sumalti).
-
2. Sviestą plakite mikseriu kartu su cukrumi. Įpilkite vanilės, plakite dar pusę minutės. Į masę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į masę supilkite miltus kartu su kepimo milteliais. Tada suberkite avižinius dribsnius ir maltas sėklas.
-
4. Masę gerai išmaišyti. Formuojame apvalius, šiek tiek suplotus rutuliukus.
-
Reklama
-
5. Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įdėkite padėklą į orkaitę 20 minučių. Temperatūra 180 laipsnių.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama