Avižiniai sausainiai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis receptas labai paprastas ir aiškus. Tad verta išbandyti. Avižiniai sausainiai puikiai pakeičia košes, taip pat kitus iš miltų ir įvairių dirbtinių priedų pagamintus užkandžius bei patiekalus. Paprastai sausainiai daugiausia gaminami iš miltų. Įsigyti avižiniai sausainiai taip pat turi įvairių, ne tik natūralios kilmės, priedų. Todėl tokie naminiai sausainiai puikiai pakeis parduotuvėje pirktus kepinius.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avižiniai dribsniai200 gramų
-
Sviestas80 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Miltai30 gramų
-
Cukrus3~4 šaukštai
-
Cinamonaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitiname keptuvę. Į ją suberkite avižinius dribsnius. Kepkite juos maišydami ant stiprios ugnies 2 minutes. Tada sudėkite 30 gramų sviesto, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5-7 minutes.
-
2. Dabar atskirkime baltymus nuo trynių. Baltymus kol kas palikite nuošalyje. Į trynius supilkite cukrų ir cinamoną. Dedame 50 gramų sviesto. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Pereikime prie baltymų. Sausame dubenyje plakite juos mikseriu arba trintuvu dideliu greičiu iki tirščių. Tada atvėsusius avižinius dribsnius sumaišykite su kiaušinių-sviesto mišiniu. Suberiame miltus. Sumaišome. Sudedame išplaktus baltymus. Atsargiai sumaišykite masę į vienalytę būseną.
-
4. Sutepkite padėklą bet kokiais riebalais. Įkaitiname orkaitę. Šaukštu išdėliokite būsimų sausainių gabalėlius, suformuodami iš jų suplotus apskritimus. Dedame kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min.
-
Reklama
-
5. Jei norite labiau iškepto sausainio, galite ilginti jo buvimo orkaitėje laiką. Išimame avižinius sausainius ir uždengiame rankšluosčiu. Patiekite su arbata arba pienu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama