Avietiniai zefyrai

Avietiniai zefyrai

5 (2 įvertinimai)

25 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Avietiniai zefyrai – vien ši frazė skamba neįtikėtinai skaniai, jau nekalbant apie tai, kokie jie skanūs yra iš tikrųjų. Avietinius zefyrus galite gaminti iš šviežių arba šaldytų aviečių. Paruošti avietinius zefyrus nėra sunku, jei laikysitės visų rekomendacijų ir parodysite šiek tiek kantrybės. Rezultatas jus tikrai pradžiugins! Jei neturite konditerinio maišelio, zefyrus galite dėti įprastu šaukštu. Turėkite šiek tiek kantrybės plakdami tyrę iki standžių putų ir džiovindami zefyrus. Rinkdami zefyrus mūvėkite pirštines, kad ant pudros neliktų pirštų atspaudų ir kad zefyrai nepriliptų prie rankų.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šaldytos avietės
    300 gramų
  • Cukrus
    650 gramų (400 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Agaras
    agaras
  • Pektinas
    2 gramai
  • Vanduo
    150 mililitrų
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Avietes lengvai sutrinkite trintuvu, kad būtų lengviau pertrinti per sietelį.
    2. Avietes lengvai sutrinkite trintuvu, kad būtų lengviau pertrinti per sietelį.
  • Reklama
  • Avietes pertrinti per sietelį.
    3. Avietes pertrinti per sietelį.
  • Į aviečių tyrę suberkite 2 gramus pektino ir 50 gramų cukraus, kaitinkite, kol cukrus ištirps, tada atvėsinkite.
    4. Į aviečių tyrę suberkite 2 gramus pektino ir 50 gramų cukraus, kaitinkite, kol cukrus ištirps, tada atvėsinkite.
  • Reklama
  • Atvėsusią aviečių tyrę sudėkite į didelį dubenį, supilkite cukrų ir kiaušinio baltymą.
    5. Atvėsusią aviečių tyrę sudėkite į didelį dubenį, supilkite cukrų ir kiaušinio baltymą.
  • Aviečių tyrę išplakti su cukrumi ir kiaušinio baltymu iki standžių putų.
    6. Aviečių tyrę išplakti su cukrumi ir kiaušinio baltymu iki standžių putų.
  • Reklama
  • Į puodą įpilkite granuliuoto cukraus, vandens ir agaro, leiskite šiek tiek užvirti. Užvirinkite, virkite sirupą 5 minutes nuo užvirimo mo...
    7. Į puodą įpilkite granuliuoto cukraus, vandens ir agaro, leiskite šiek tiek užvirti. Užvirinkite, virkite sirupą 5 minutes nuo užvirimo momento, pasirengimą nustatykite pagal tai, kaip ant stalo paviršiaus stingsta sirupo lašas arba lašeliui iš šaukšto atsiranda „siūlas“. Palikite burbuliukus ant sirupo vieną minutę.
  • Viena ranka laikykite mikserį ir plakite, o kita ranka plona srovele supilkite cukraus sirupą į zefyrų masę, tada plakite, kol masė ims s...
    8. Viena ranka laikykite mikserį ir plakite, o kita ranka plona srovele supilkite cukraus sirupą į zefyrų masę, tada plakite, kol masė ims stabilizuotis ir ant jos paviršiaus liks aiškios linijos nuo mikserio.
  • Reklama
  • Supilkite zefyrų mišinį į maišelį su žvaigždute ir išspauskite zefyrus ant kepimo popieriaus lakštų, kuriuos reikia paruošti iš anksto. R...
    9. Supilkite zefyrų mišinį į maišelį su žvaigždute ir išspauskite zefyrus ant kepimo popieriaus lakštų, kuriuos reikia paruošti iš anksto. Reikia trijų tokių lapų.
  • Po maždaug 10 valandų apibarstykite zefyrus cukraus pudra ir sutvirtinkite juos poromis;
    10. Po maždaug 10 valandų apibarstykite zefyrus cukraus pudra ir sutvirtinkite juos poromis;
  • Reklama
  • Po paros zefyrai yra visiškai paruošti naudojimui, užpilkite arbata, kava ir mėgaukitės nepaprastu skoniu. Tai yra palaima!
    11. Po paros zefyrai yra visiškai paruošti naudojimui, užpilkite arbata, kava ir mėgaukitės nepaprastu skoniu. Tai yra palaima!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai