Varškėčiai
3.3 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Traškūs rausvi varškėčiai gali būti patiekiami pusryčiams ar popietės užkandžiui, papildant juos uogiene ar užpilu, taip pat šviežiomis uogomis ar vaisiais. Varškėčiai yra daugelio vaikų, mėgstamas patiekalas. Patiekdami juos su uogiene ar uogomis, galite būti tikri, kad vaikai juos valgys su malonumu ir net paprašys daugiau!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė540 gramų
-
Vištienos kiaušinis1 vnt (mažas)
-
Kvietiniai miltai80 gramų
-
Cukrus60 gramų
-
Augalinis aliejus50 mililitrų (kepimui)
-
Druska3 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Bet kokio riebumo varškę pertrinkite per sietelį į gilų indą.
-
Reklama
-
3. Į tą pačią vietą supilkite cukrų ir druską, įmuškite nedidelį vištienos kiaušinį ir gerai išmaišykite.
-
4. Išsijojus suberkite kvietinius miltus. Truputį miltų palikite varškėčiams apvolioti ir apkepti. Išminkykite ir iš tešlos suformuokite dešrą.
-
Reklama
-
5. Peiliu supjaustykite griežinėliais, suformuokite ne mažiau kaip 2 cm storio blynus, ir iš visų pusių apvoliokite miltuose.
-
6. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Pašildykite 1 minutę ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Blynus sudėkite į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Apvertę į kitą pusę sumažinkite ugnį iki minimumo, kad varškėčiai puikiai iškeptų viduje.
-
8. Iškepusius varškėčius dėkite į lėkštes, papuoškite pagal skonį ir patiekite šiltą su šviežiomis uogomis arba grietine.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama