Aitriosios paprikos žiemai
4 (9 įvertinimai)
1-2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Šaltuoju metų laiku ypač aktualūs šildantys, pikantiški ir ryškūs užkandžiai. Paprikos aštrios ir labai skanios. Paruošimas lengvas! Jei norite, kad paprikos būtų ne tokios aštrios, iš anksto pamirkykite jas porai valandų šaltame vandenyje. Jei pageidaujama, į marinatą galima pridėti petražolių arba kalendros skonio.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aitriosios paprikos150 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Svogūnai100 gramų
-
Actas 9%70 mililitrų
-
Druska1 šaukštas
-
Vanduo300 mililitrų
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Juodieji pipirai3 vnt
-
Kvapieji pipirai3 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Aitriąją papriką ir česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Paruoštus ingredientus sudėkite į švarų, sterilizuotą stiklainį.
-
4. Marinatui užvirinkite vandenį su cukrumi ir druska. Kai jie ištirps, suberkite lauro lapą ir pipirų žirnelius. Virkite 2-4 minutes, pabaigoje įpilkite acto. Vėl užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Karštą marinatą supilkite į stiklainį. Uždarykite dangtį ir leiskite visiškai atvėsti. Tada padėkite į vėsią vietą.
-
6. Aitriosios paprikos žiemai paruoštos! Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (9 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama