Avienos plovas

Avienos plovas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Kad ir ką besakytų, geriausias ir teisingiausias plovas gaminamas iš ėrienos, todėl šiandien atsigręžiame į Uzbekijos virtuvę ir ruošiame šį patiekalą pagal geriausias tradicijas. Avienos plovas, jei ne juokai, tai geriausias plovas iš visų galimų variantų. Yra milijardai plovo gaminimo receptų, tačiau plovas su aviena yra pats geriausias iš jų! Linkiu malonaus gaminimo ir skanaus valgio!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ėriena
    900 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    5 vnt (mažo dydžio)
  • Česnako galvutė
    2 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Morkas supjaustykite pusės centimetro storio juostelėmis. Žodžiu, gaminame tokio pat dydžio šiaudelius kaip nuotraukoje
    1. Morkas supjaustykite pusės centimetro storio juostelėmis. Žodžiu, gaminame tokio pat dydžio šiaudelius kaip nuotraukoje
  • Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
    2. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Avieną kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kubeliais, kurių kraštinė yra 3 centimetrai.
    3. Avieną kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kubeliais, kurių kraštinė yra 3 centimetrai.
  • Tada ėriuką dedame į ketaus puodą arba storu dugnu keptuvę. Atskirame dubenyje (aš tai dariau puode) stipriai įkaitinkite aliejų, bet tai...
    4. Tada ėriuką dedame į ketaus puodą arba storu dugnu keptuvę. Atskirame dubenyje (aš tai dariau puode) stipriai įkaitinkite aliejų, bet taip, kad neužvirtų! Užpildykite juos ėriena, uždėkite ant vidutinės ugnies ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Tada sudėkite svogūną į mėsą. Kepkite, kol svogūnas taps auksinis.
    5. Tada sudėkite svogūną į mėsą. Kepkite, kol svogūnas taps auksinis.
  • Tada suberkite morkas ir viską kepkite, kol suminkštės, nuolat maišydami turinį.
    6. Tada suberkite morkas ir viską kepkite, kol suminkštės, nuolat maišydami turinį.
  • Reklama
  • Tada į keptuvę suberiame ryžius, kuriuos kelis kartus kruopščiai nuplauname šaltame vandenyje.
    7. Tada į keptuvę suberiame ryžius, kuriuos kelis kartus kruopščiai nuplauname šaltame vandenyje.
  • Tada ties česnako galvute nupjaukite papildomą viršutinę dalį, pašalinkite nereikalingą lukšto sluoksnį ir įsmeikite česnaką į ryžius.
    8. Tada ties česnako galvute nupjaukite papildomą viršutinę dalį, pašalinkite nereikalingą lukšto sluoksnį ir įsmeikite česnaką į ryžius.
  • Reklama
  • Užpildykite viską vandeniu. Vanduo turi apsemti ryžius 2,5 cm. Užvirkite, o tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir vi...
    9. Užpildykite viską vandeniu. Vanduo turi apsemti ryžius 2,5 cm. Užvirkite, o tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir viską troškinkite 40-50 min. 20-ąją troškinimo minutę turinį reikia sumaišyti.
  • Paruošta. Skanaus!
    10. Paruošta. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai