Aviečių uogienė su mėlynėmis
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
7 val.
Apie receptą
Mėlynės yra labai sveikos uogos, tačiau beveik neturi skonio. Bet sumaišius su avietėmis ir iš jų verdant uogienę, gaunasi labai skanu. Išbandyk receptą! Ši uogienė puikiai papildys blynus, ledus arba galite tiesiog patiekti su arbata. Jei norite, kad uogienė taptų tirštesnė, virimo pabaigoje įpilkite pektino arba gelfix. Uogienę būtinai supilstykite į sausus stiklainius, antraip gali rūgti ar supelyti.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės500 gramų
-
Avietės500 gramų
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus aviečių mėlynių uogienei gaminti.
-
2. Išrūšiuokite avietes, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Uogas sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Mėlynes išrūšiuokite, nuplaukite, leiskite nutekėti vandeniui ir suberkite į puodą su avietėmis.
-
4. Į uogas suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite porai valandų, kad išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
5. Uogienę uždėkite ant lėtos ugnies ir užvirkite. Virkite uogienę, pašalindami putas, 25-30 minučių.
-
6. Karštą uogienę supilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius, leiskite pastovėti 20 minučių ir užsukite švariais, sausais dangteliais.
-
Reklama
-
7. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama