Amerikietiškas obuolių pyragas
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Amerikietiškas obuolių pyragas, kaip mes juokaujame, yra pyragas suaugusiems. Jis ruošiamas su romu, todėl turi lengvą svaiginantį aromatą. Pyragas pilnas obuolių griežinėlių, be to, jis atrodo gražiai ir patraukliai. Amerikietiško obuolių pyrago receptas yra gana paprastas. Nuo įprastų standartinių obuolių pyragų jis skiriasi tuo, kad gaminamas be miltų. Miltus pakeičia sviesto ir migdolų mišinys. Todėl pyragas turi specifinį migdolų skonį ir riebią tekstūrą. Jis turi būti laikomas patogioje formoje. Amerikietiškas obuolių pyragas puikiai dera su kava (su konjaku), alkoholiniais likeriais, slogiais gėrimais, tokiais kaip konjakas ar romas. Tikrai pyragas suaugusiems... Sėkmės!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žali obuoliai2 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Rudas cukrus3/4 stiklinės
-
Sviestas200 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Konjakas40 gramų
-
Konditerinis cukrusSkonis
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
-
2. Visų pirma, trintuvu susmulkinkite migdolus į miltelius.
-
Reklama
-
3. Riešutus sumalkite iki maždaug tokios pat būklės kaip nuotraukoje. Ketvirtį obuolio supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį su citrinos sultimis ir atidėkite šiuos ingredientus.
-
4. Likę obuoliai nulupami ir supjaustomi kubeliais. sudėkite juos į kitą dubenį. Į juos įspauskite citrinos sulčių, įberkite šaukštą cukraus ir palikite prisitraukti (kambario temperatūroje) 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir likusį cukrų iki minkštumo. Tada sudėkite kiaušinių trynius, migdolus, kepimo miltelius. Tešlos labai ilgai maišyti nereikia, bet turėtų gautis vienalytė masė.
-
6. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų.
-
Reklama
-
7. Iš pradžių į tešlą įmaišykite pusę išplaktų baltymų, tada atsargiai įdėkite kitą pusę.
-
8. Tada supilkite romą, citrinos sultis ir sudėkite obuolių kubelius. Gerai ir švelniai išmaišykite gautą tešlą.
-
Reklama
-
9. Tada dėkite tešlą į riebalais išteptą formą, išlyginkite viršutinį paviršių.
-
10. Ant viršaus ventiliatoriumi paskleiskite obuolių skilteles ir dėkite pyragą kepti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 1 valandą ir 20 minučių.
-
Reklama
-
11. Tada išimame pyragą iš orkaitės (turi būti gražios rausvos spalvos), apibarstome kokosu arba cukraus pudra, atvėsiname ir patiekiame. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama