Amerikietiškas obuolių pyragas

Amerikietiškas obuolių pyragas

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Amerikietiškas obuolių pyragas, kaip mes juokaujame, yra pyragas suaugusiems. Jis ruošiamas su romu, todėl turi lengvą svaiginantį aromatą. Pyragas pilnas obuolių griežinėlių, be to, jis atrodo gražiai ir patraukliai. Amerikietiško obuolių pyrago receptas yra gana paprastas. Nuo įprastų standartinių obuolių pyragų jis skiriasi tuo, kad gaminamas be miltų. Miltus pakeičia sviesto ir migdolų mišinys. Todėl pyragas turi specifinį migdolų skonį ir riebią tekstūrą. Jis turi būti laikomas patogioje formoje. Amerikietiškas obuolių pyragas puikiai dera su kava (su konjaku), alkoholiniais likeriais, slogiais gėrimais, tokiais kaip konjakas ar romas. Tikrai pyragas suaugusiems... Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žali obuoliai
    2 vnt
  • Citrina
    1 vnt
  • Rudas cukrus
    3/4 stiklinės
  • Sviestas
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Konjakas
    40 gramų
  • Konditerinis cukrus
    Skonis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
  • Visų pirma, trintuvu susmulkinkite migdolus į miltelius.
    2. Visų pirma, trintuvu susmulkinkite migdolus į miltelius.
  • Reklama
  • Riešutus sumalkite iki maždaug tokios pat būklės kaip nuotraukoje. Ketvirtį obuolio supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dub...
    3. Riešutus sumalkite iki maždaug tokios pat būklės kaip nuotraukoje. Ketvirtį obuolio supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį su citrinos sultimis ir atidėkite šiuos ingredientus.
  • Likę obuoliai nulupami ir supjaustomi kubeliais. sudėkite juos į kitą dubenį. Į juos įspauskite citrinos sulčių, įberkite šaukštą cukraus...
    4. Likę obuoliai nulupami ir supjaustomi kubeliais. sudėkite juos į kitą dubenį. Į juos įspauskite citrinos sulčių, įberkite šaukštą cukraus ir palikite prisitraukti (kambario temperatūroje) 10 minučių.
  • Reklama
  • Kitame dubenyje išplakite sviestą ir likusį cukrų iki minkštumo. Tada sudėkite kiaušinių trynius, migdolus, kepimo miltelius. Tešlos laba...
    5. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir likusį cukrų iki minkštumo. Tada sudėkite kiaušinių trynius, migdolus, kepimo miltelius. Tešlos labai ilgai maišyti nereikia, bet turėtų gautis vienalytė masė.
  • Atskirai išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų.
    6. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų.
  • Reklama
  • Iš pradžių į tešlą įmaišykite pusę išplaktų baltymų, tada atsargiai įdėkite kitą pusę.
    7. Iš pradžių į tešlą įmaišykite pusę išplaktų baltymų, tada atsargiai įdėkite kitą pusę.
  • Tada supilkite romą, citrinos sultis ir sudėkite obuolių kubelius. Gerai ir švelniai išmaišykite gautą tešlą.
    8. Tada supilkite romą, citrinos sultis ir sudėkite obuolių kubelius. Gerai ir švelniai išmaišykite gautą tešlą.
  • Reklama
  • Tada dėkite tešlą į riebalais išteptą formą, išlyginkite viršutinį paviršių.
    9. Tada dėkite tešlą į riebalais išteptą formą, išlyginkite viršutinį paviršių.
  • Ant viršaus ventiliatoriumi paskleiskite obuolių skilteles ir dėkite pyragą kepti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 1 valandą ir ...
    10. Ant viršaus ventiliatoriumi paskleiskite obuolių skilteles ir dėkite pyragą kepti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 1 valandą ir 20 minučių.
  • Reklama
  • Tada išimame pyragą iš orkaitės (turi būti gražios rausvos spalvos), apibarstome kokosu arba cukraus pudra, atvėsiname ir patiekiame. Ger...
    11. Tada išimame pyragą iš orkaitės (turi būti gražios rausvos spalvos), apibarstome kokosu arba cukraus pudra, atvėsiname ir patiekiame. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai