Aguonų ir riešutų pyragas

Aguonų ir riešutų pyragas

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Šeimos, namų šventei siūlau paprasto ir skanaus pyrago variantą. Ruošimui naudojami riešutai ir aguonos, grietinės sluoksnis su virintu kondensuotu pienu. Dalinamės receptu! Iškepus pyragėlius reikia duoti laiko gerai atvėsti. Tada perpjauti juos į dvi dalis nėra sunku. Paruoštą pyragą taip pat reikia gerai išmirkyti.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aguonos
    50 gramų (sausos)
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    140 gramų
  • Grietinė 30%
    630 gramų (230 gramų tešlai, 400 gramų grietinėlei)
  • Cukrus
    170 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai (su kaupeliu)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Virinta kondensuotas pienas (Rududu)
    120~140 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Lengvai išplakti.
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Lengvai išplakti.
  • Reklama
  • Įdėkite 230 gramų grietinės. Išmaišykite su šluotele.
    3. Įdėkite 230 gramų grietinės. Išmaišykite su šluotele.
  • Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną suberkite susmulkintus riešutus.
    4. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną suberkite susmulkintus riešutus.
  • Reklama
  • Kitoje aguonos. Supilstykite į 15 – 15 skersmens formeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
    5. Kitoje aguonos. Supilstykite į 15 – 15 skersmens formeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  • Pyragus išimkite iš orkaitės, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Galima palikti 6-8 valandas kambario temperatūroje.
    6. Pyragus išimkite iš orkaitės, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Galima palikti 6-8 valandas kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, kiekvieną pyragą perpjaukite į dvi dalis.
    7. Pasibaigus laikui, kiekvieną pyragą perpjaukite į dvi dalis.
  • Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite atšaldytą grietinę, virintą kondensuotą pieną.
    8. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite atšaldytą grietinę, virintą kondensuotą pieną.
  • Reklama
  • Plakite mikseriu iki purumo.
    9. Plakite mikseriu iki purumo.
  • Keisdami pyragus, sluoksniuokite juos kremu. Gausiai paskleiskite ant torto viršaus.
    10. Keisdami pyragus, sluoksniuokite juos kremu. Gausiai paskleiskite ant torto viršaus.
  • Reklama
  • Papuoškite pagal savo skonį. Palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad įsigertų. Po to galėsite patiekti.
    11. Papuoškite pagal savo skonį. Palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad įsigertų. Po to galėsite patiekti.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai