Aguonų ir riešutų pyragas
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Šeimos, namų šventei siūlau paprasto ir skanaus pyrago variantą. Ruošimui naudojami riešutai ir aguonos, grietinės sluoksnis su virintu kondensuotu pienu. Dalinamės receptu! Iškepus pyragėlius reikia duoti laiko gerai atvėsti. Tada perpjauti juos į dvi dalis nėra sunku. Paruoštą pyragą taip pat reikia gerai išmirkyti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aguonos50 gramų (sausos)
-
Graikiniai riešutai100 gramų
-
Kvietiniai miltai140 gramų
-
Grietinė 30%630 gramų (230 gramų tešlai, 400 gramų grietinėlei)
-
Cukrus170 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai (su kaupeliu)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Virinta kondensuotas pienas (Rududu)120~140 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Lengvai išplakti.
-
Reklama
-
3. Įdėkite 230 gramų grietinės. Išmaišykite su šluotele.
-
4. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną suberkite susmulkintus riešutus.
-
Reklama
-
5. Kitoje aguonos. Supilstykite į 15 – 15 skersmens formeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
-
6. Pyragus išimkite iš orkaitės, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Galima palikti 6-8 valandas kambario temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, kiekvieną pyragą perpjaukite į dvi dalis.
-
8. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite atšaldytą grietinę, virintą kondensuotą pieną.
-
Reklama
-
9. Plakite mikseriu iki purumo.
-
10. Keisdami pyragus, sluoksniuokite juos kremu. Gausiai paskleiskite ant torto viršaus.
-
Reklama
-
11. Papuoškite pagal savo skonį. Palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad įsigertų. Po to galėsite patiekti.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama