Žuvis su lenkišku padažu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Lengvai paruošiamas, sveikas ir skanus patiekalas. Švelni žuvis puikiai dera su šiek tiek rūgštoku ir subtiliu padažu. Skanus ir lengvas patiekalas, nepaisant sviesto. Jis gali būti paruoštas įprastą dieną arba šventiniam stalui. Žuvį su lenkišku padažu paruošti namuose labai paprasta. Prie šio patiekalo tiks bet kokia žuvis, ji tiks prie lengvo ir šiek tiek rūgštaus padažo.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filė500 gramų
-
Sviestas75 gramai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Krapai, petražolės20 gramų
-
Citrinos sultys1,5~2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvies filė supjaustykite gabalėliais, patikrinkite, ar nėra kaulų, ir nuplaukite.
-
2. Dabar pradėkime virti žuvį. Galite tiesiog virti puode vandenyje, o žuvies sultinį naudoti žuvies sriubai. Arba galite pasirūpinti, kad visos naudingos medžiagos liktų žuvyje. Norėdami tai padaryti, virkite žuvį nedideliame kiekyje vandens keptuvėje. Į keptuvę įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite šiek tiek druskos ir įdėkite žuvies filė.
-
Reklama
-
3. Kepkite žuvį 15 minučių ant vidutinės ugnies. Galite ją apversti įpusėjus procesui. Atidžiai stebėkite žuvį ir nepraleiskite akimirkos, kai visas vanduo išgaruos.
-
4. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite.
-
Reklama
-
5. Ištirpinkite sviestą.
-
6. Į sviestą sudėkite kiaušinius.
-
Reklama
-
7. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į sviestą bei kiaušinius. Supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Lenkiškas padažas paruoštas.
-
8. Dėkite žuvį į lėkštę, užpilkite lenkišku padažu ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama