Skrebučiai su vištiena
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Skanus ir tirpstantis burnoje užkandis, idealiai tinkantis tiek vyriškai kompanijai, tiek sočiam užkandžiui dienos metu ar pusryčiams. Net pradedantysis virėjas gali susitvarkyti! Vištienos skrebučius gaminti gana paprasta, tačiau nepaisant nedidelio ingredientų rinkinio, jis gaunasi labai skanus! Tokiam užkandžiui paruošti naudoju keptą vištieną, likusią po vakarykštės vakarienės ar šašlykų. Jei neturite tokios galimybės, bet norite išsikepti skrebučius, tuomet tiesiog kepkite vištienos filė keptuvėje su druska ir mėgstamais prieskoniais. Dietiškesniam stalui galite naudoti virtą krūtinėlę. Yra daug vietos fantazijai, jei norite, į įdarą galite įdėti keptų svogūnų ar grybų, atkreipkite dėmesį!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Balta duona2 riekelės
-
Sviestas30~50 gramų
-
Vištienos filė100 gramų (paruošta)
-
Sūris50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Vištienos filė atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Duonos riekeles aptepkite sviestu.
-
4. Ant viršaus dėkite vištienos filė, pagal skonį pasūdykite ir papipiriuokite.
-
Reklama
-
5. Pabarstykite tarkuotu sūriu, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7-10 minučių. Dugnas turi būti traškus, o viršuje esantis sūris ištirpęs.
-
6. Vištienos skrebučiai yra paruošti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama