Kišas su porais ir šonine
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kišas yra atviras prancūziškas pyragas, paprastai gaminamas iš trapios tešlos, užpildytas grietinėle (pienu) ir sūriu. Įdaras gali būti skirtingas, pavyzdžiui, porai ir šoninė.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų
-
Kviečių miltai230 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Šaltas vanduo45 mililitrai
-
Kiaušiniai4 dalys (1 kiaušinis tešloje, 3 kiaušiniai įdare)
-
Poras1 vnt
-
Rūkyta šoninė150 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Pienas50 mililitrų
-
Grietinė200 gramų (arba grietinėlės)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai.
-
Muskato riešutas1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Miltus ir kubeliais supjaustytą sviestą suberkite į maišytuvo dubenį ir sutrinkite į mažus trupinius.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite šaltą vandenį ir kiaušinį.
-
4. Į dubenį suberkite sviesto ir miltų mišinį, padarykite jame įdubą, užpilkite vandens ir kiaušinių mišiniu, įberkite žiupsnelį druskos.
-
Reklama
-
5. Tešlą minkykite rankomis, ilgai neminkykite, rinkite tešlą į rutulį, įdėkite į maišelį, trumpam padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
-
6. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
-
Reklama
-
7. Suberkite smulkiai supjaustytus porus, patroškinkite apie 5 minutes.
-
8. Kepkite smulkiai supjaustytą šoninę kitoje keptuvėje.
-
Reklama
-
9. Paruoškite kepimo indą (skersmuo 27 cm). Padarykite prancūziškus marškinius. Tai reiškia: sutepkite sviestu, pabarstykite miltais, nupurtykite miltų perteklių.
-
10. Tešlą suvyniokite į sluoksnį, perkelkite ją į formą, suformuokite šonus, šakute subadykite dugną, padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių.
-
Reklama
-
11. Sutarkuokite sūrį.
-
12. Sumaišykite pieną, 3 kiaušinius, šiek tiek druskos, įpilkite muskato riešuto.
-
13. Sumaišykite pusę sūrio ir grietinės (arba grietinėlės).
-
Reklama
-
14. Sumaišykite kiaušinių mišinį ir grietinės-sūrio mišinį, išmaišykite iki vientisos masės, gausite pyrago įdarą.
-
15. Išimkite pyrago pagrindą iš šaldiklio, suberkite likusią sūrio pusę.
-
16. Ant sūrio uždėkite keptus porus.
-
17. Ant svogūno uždėkite šoninę.
-
18. Užpildykite vidų paruoštu įdaru, išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
-
19. Išimkite atvėsintą kišą iš formos ir patiekite. Dėl to, kad kepimo forma buvo gerai paruošta, pyragas buvo lengvai išimamas iš jo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama