Traškūs žagarėliai

Traškūs žagarėliai

5 (2 įvertinimai)

10-15

Porcijos

40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Žmogui gali nepatikti sausainiai ir pyragaičiai, bet jūs negalite jo atitraukti nuo žagarėlių! Štai kaip išsikepti plonus, traškius žagarėlius. Žagarėliai šiek tiek panašus į spurgas. Tik jie traškūs ir greičiau iškepa. Taip yra todėl, kad tešla, iš kurios jie gaminami, nėra minkoma su mielėmis. Kepti žagarėlius labai paprasta. Puikiai tinka prie arbatos, kavos, kakavos ir kitų gėrimų. Bet koks sausainis bus skanus!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    2 puodeliai
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Pienas
    3 šaukštai
  • Cukraus pudra
    3 šaukštai
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    300 mililitrų
  • Kaip pagaminti
  • Kiaušinius sumušame į dubenį. Mano kiaušiniai labai dideli, todėl užtenka dviejų. Kiaušinius išplaku su pienu iki putų.
    1. Kiaušinius sumušame į dubenį. Mano kiaušiniai labai dideli, todėl užtenka dviejų. Kiaušinius išplaku su pienu iki putų.
  • Miltus persijoju per sietelį. Supilu tiesiai į kiaušinių-pieno mišinį. Iš pradžių minkiau šakute, o paskui rankomis. Turėtumėte gauti min...
    2. Miltus persijoju per sietelį. Supilu tiesiai į kiaušinių-pieno mišinį. Iš pradžių minkiau šakute, o paskui rankomis. Turėtumėte gauti minkštą elastingą tešlos rutulį.
  • Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentos arba tiesiai ant stalo. Storis turėtų būti minimalus. Tešlos sluoksnį supjaust...
    3. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentos arba tiesiai ant stalo. Storis turėtų būti minimalus. Tešlos sluoksnį supjaustome nedideliais kvadratėliais, o kiekvieno viduryje padarome plyšį.
  • Dabar paimame kvadratą ir vieną kraštą perkišame per įpjovimą. Tai darome su visais. Tada į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įk...
    4. Dabar paimame kvadratą ir vieną kraštą perkišame per įpjovimą. Tai darome su visais. Tada į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant viryklės. Jei turite oro gruzdintuvą, naudokite jį. Suvyniotus kvadratėlius dėkite į karštą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių.
  • Žagarėliai greitai kepami ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Iškepus perkeliame į kiaurasamtį arba sietelį, kad nuvarvėtų ri...
    5. Žagarėliai greitai kepami ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Iškepus perkeliame į kiaurasamtį arba sietelį, kad nuvarvėtų riebalai. Po to galite papildomai uždėti ant servetėlių. Atvėsusius žagarėlius pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai