Moliūgas keptas su žolelėmis ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Moliūgų patiekalai yra sveiki ir nepaprastai skanūs. Siūlau išbandyti itališko stiliaus orkaitėje su kietuoju sūriu keptą moliūgą. Tai labai skanu ir skanu! Būtinai išbandykite! Lengvai paruošiamas, bet kartu ir beprotiškai skanus patiekalas, kurį galima patiekti kaip pusryčius, pietus ar vakarienę vieną, arba kaip garnyrą prie vištienos, mėsos ar žuvies. Išbandykite, esu tikras, kad šis patiekalas patiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas400 gramų
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Alyvuogių aliejus2~3 šaukštai (padažas)
-
Provanso žolelės1 arbatinis šaukštelis (padažas)
-
Džiovinti česnakai1/2 arbatinio šaukštelio (padažas)
-
Druskapagal skonį (padažas)
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį (padažas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Moliūgą pasirinkite skanų ir sultingą. Provanso žoleles galima pakeisti džiovintais raudonėliais arba šviežiais čiobreliais, o džiovintus česnakus – šviežiais.
-
2. Išvalykite moliūgą. Minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Paruoškite padažą. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir išmaišykite.
-
4. 1/3 padažo supilkite į kepimo indo dugną.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite moliūgo griežinėlius.
-
6. Moliūgo viršų aptepkite likusiu padažu. Pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Moliūgo kepimo laikas priklauso nuo gabalėlių storio ir veislės.
-
Reklama
-
7. Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
-
8. Sūrį sutarkuokite ir išdėliokite ant moliūgo viršaus. Kepkite dar 5-7 minutes.
-
Reklama
-
9. Taip pagamintas moliūgas gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek šiltas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama