Moliūgas keptas su žolelėmis ir sūriu

Moliūgas keptas su žolelėmis ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Moliūgų patiekalai yra sveiki ir nepaprastai skanūs. Siūlau išbandyti itališko stiliaus orkaitėje su kietuoju sūriu keptą moliūgą. Tai labai skanu ir skanu! Būtinai išbandykite! Lengvai paruošiamas, bet kartu ir beprotiškai skanus patiekalas, kurį galima patiekti kaip pusryčius, pietus ar vakarienę vieną, arba kaip garnyrą prie vištienos, mėsos ar žuvies. Išbandykite, esu tikras, kad šis patiekalas patiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    400 gramų
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    2~3 šaukštai (padažas)
  • Provanso žolelės
    1 arbatinis šaukštelis (padažas)
  • Džiovinti česnakai
    1/2 arbatinio šaukštelio (padažas)
  • Druska
    pagal skonį (padažas)
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį (padažas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Moliūgą pasirinkite skanų ir sultingą. Provanso žoleles galima pakeisti džiovintais raudonėliais arba švie...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Moliūgą pasirinkite skanų ir sultingą. Provanso žoleles galima pakeisti džiovintais raudonėliais arba šviežiais čiobreliais, o džiovintus česnakus – šviežiais.
  • Išvalykite moliūgą. Minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
    2. Išvalykite moliūgą. Minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Reklama
  • Paruoškite padažą. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir išmaišykite.
    3. Paruoškite padažą. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir išmaišykite.
  • 1/3 padažo supilkite į kepimo indo dugną.
    4. 1/3 padažo supilkite į kepimo indo dugną.
  • Reklama
  • Ant viršaus uždėkite moliūgo griežinėlius.
    5. Ant viršaus uždėkite moliūgo griežinėlius.
  • Moliūgo viršų aptepkite likusiu padažu. Pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Moliūgo kepimo laikas priklauso...
    6. Moliūgo viršų aptepkite likusiu padažu. Pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Moliūgo kepimo laikas priklauso nuo gabalėlių storio ir veislės.
  • Reklama
  • Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
    7. Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
  • Sūrį sutarkuokite ir išdėliokite ant moliūgo viršaus. Kepkite dar 5-7 minutes.
    8. Sūrį sutarkuokite ir išdėliokite ant moliūgo viršaus. Kepkite dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Taip pagamintas moliūgas gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek šiltas. Skanaus!
    9. Taip pagamintas moliūgas gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek šiltas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai