Zrazai su žirnių įdaru
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Zrazai visada yra puiki vakarienė ar pietūs! Patiekalas iš serijos 2 in 1 – garnyras viduje. Jie tinka tiek šeimos patiekalui, tiek šventiniam stalui! Žiūrėkite receptą. Anksčiau zrazai man asocijavosi su grybų įdaru viduje. Tačiau nusprendžiau paeksperimentuoti ir paruošti sultingą kumpio ir žaliųjų žirnelių įdarą – gavosi labai skanu! Būtinai išbandykite!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena700 gramų (antrekotai be kaulo)
-
Svogūnai1 vnt
-
Kumpis150 gramų (virtas
-
Žalieji žirniai100 gramų
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas
-
Buljonas100 mililitrų
-
Trynys1 vnt
-
Ghi1 šaukštas
-
Kvietiniai miltai1 stiklinė (apvoliojimui)
-
Džiūvėsėliai2 stiklinės (apvoliojimui)
-
Kiaušiniai3 vnt (apvoliojimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakaitinkite lydytame svieste iki skaidrumo. Suberkite kumpio kubelius ir šiek tiek pakepinkite.
-
2. Suberkite šaldytus žirnelius ir kaitinkite, kol atitirps ir išgaruos skystis.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite minutę. Tada supilkite sultinį ir troškinkite dar minutę ar dvi, kol sutirštės. Įpilkite žalio trynio, greitai išmaišykite ir leiskite sutirštėti. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
4. Įdarą šiek tiek atvėsinkite ir suberkite smulkintus krapus bei petražoles. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Kiaulienos antrekotus be odos ir kaulų gerai išmuškite, nupjaukite visas sausgysles. Dėti šaukštą įdaro ir susukti.
-
6. Tokiu būdu suformuokite visus zrazus.
-
Reklama
-
7. Paruoškite patogius dubenėlius su miltais, džiūvėsėliais ir išplaktais kiaušiniais su druska ir pipirais. Zrazus pamirkykite miltuose, tada pamerkite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite procedūrą su kiaušiniu ir džiūvėsėliais.
-
8. Kepkite zrazus patogioje gilioje keptuvėje, riebaluose iki auksinės rudos spalvos. Iškepusius zrazus dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama