Pyragėliai su kopūstų įdaru kepti orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šis pyragėlių su kopūstais receptas gana paprastas, nors užima šiek tiek laiko. Bet patikėkite – rezultatas to vertas! Pyragėliai gaunasi skanūs, juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Įdarą pyragėliams ruošiame tik iš kopūstų, tačiau, jei norite, kepdami kopūstus galite pridėti morkų, šviežių žolelių, grybų ar kitų daržovių. Taip pat galite sustiprinti kopūstų įdaro skonį mėgstamais prieskoniais.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Tešla:
-
Miltai500 gramų
-
Pienas250 ml
-
Švieži mieliai25 gramai
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Įdaras:
-
Baltieji kopūstai500 gramų
-
Maltos juodosios pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kepimui:
-
Augalinis aliejus3 valgomieji šaukštai
-
Tešlos patepimui:
-
Kiaušinio trynys1 vnt.
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradedant gaminti, sudėkite visus ingredientus ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite puode iki maždaug 35–37 °C. -
2. Paruoškite tešlą. Į didelį dubenį pirštais sutrinkite šviežius mielius, įberkite cukrų. -
Reklama
-
3. Supilkite šiltą pieną ir šluotele gerai išmaišykite, kol mieliai visiškai ištirps. -
4. Į šį mielių mišinį persijokite apie 100 g miltų. -
Reklama
-
5. Gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės – tai yra pradedamoji tešla (opara). Dubenį su opara uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai 30 minučių „bręsti“. -
6. Po pusvalandžio opara pastebimai pakilo ir įgavo porėtą struktūrą. -
Reklama
-
7. Į oparą supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. -
8. Dabar persijokite likusius miltus dalimis ir maišykite tešlą iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis. -
Reklama
-
9. Galutinė tešla turi būti minkšta, nelipti prie pirštų. Apvalykite ją dubenyje, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1–1,5 valandos. -
10. Tuo metu galite paruošti kopūstų įdarą. Kopūstus smulkiai supjaustykite plonomis juostelėmis. -
Reklama
-
11. Sudėkite supjaustytus kopūstus į dubenį, įberkite druskos ir gerai paminkykite rankomis. -
12. Kepimo keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės ir šiek tiek pagels. Pabaigoje įberkite maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas. -
13. Tešla jau pakilo ir pastebimai padidėjo apimtimi. -
Reklama
-
14. Padalinkite tešlą į nedideles dalis, maždaug po 70–75 g kiekviena. -
15. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną paplotėlį, į centro dėkite 1–2 šaukštus kopūstų įdaro. -
16. Užlenkite tešlos kraštus patogiu būdu, formuodami pyragėlio formą. -
17. Visus pyragėlių ruošinius dėkite siūlu žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną pyragėlį patepkite plakto trynio ir 1 arbatinio šaukštelio vandens mišiniu. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 20–25 minutes. -
18. Paruoštus pyragėlius su kopūstais patiekite karštus tiesiai ant stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















