Pyragėliai su kopūstų įdaru kepti orkaitėje

Pyragėliai su kopūstų įdaru kepti orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šis pyragėlių su kopūstais receptas gana paprastas, nors užima šiek tiek laiko. Bet patikėkite – rezultatas to vertas! Pyragėliai gaunasi skanūs, juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Įdarą pyragėliams ruošiame tik iš kopūstų, tačiau, jei norite, kepdami kopūstus galite pridėti morkų, šviežių žolelių, grybų ar kitų daržovių. Taip pat galite sustiprinti kopūstų įdaro skonį mėgstamais prieskoniais.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Tešla:
  • Miltai
    500 gramų
  • Pienas
    250 ml
  • Švieži mieliai
    25 gramai
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Įdaras:
  • Baltieji kopūstai
    500 gramų
  • Maltos juodosios pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimui:
  • Augalinis aliejus
    3 valgomieji šaukštai
  • Tešlos patepimui:
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt.
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradedant gaminti, sudėkite visus ingredientus ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite puode iki maždaug 35–37 °C.
    1. Prieš pradedant gaminti, sudėkite visus ingredientus ant stalo. Pieną šiek tiek pašildykite puode iki maždaug 35–37 °C.
  • Paruoškite tešlą. Į didelį dubenį pirštais sutrinkite šviežius mielius, įberkite cukrų.
    2. Paruoškite tešlą. Į didelį dubenį pirštais sutrinkite šviežius mielius, įberkite cukrų.
  • Reklama
  • Supilkite šiltą pieną ir šluotele gerai išmaišykite, kol mieliai visiškai ištirps.
    3. Supilkite šiltą pieną ir šluotele gerai išmaišykite, kol mieliai visiškai ištirps.
  • Į šį mielių mišinį persijokite apie 100 g miltų.
    4. Į šį mielių mišinį persijokite apie 100 g miltų.
  • Reklama
  • Gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės – tai yra pradedamoji tešla (opara). Dubenį su opara uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir ...
    5. Gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės – tai yra pradedamoji tešla (opara). Dubenį su opara uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai 30 minučių „bręsti“.
  • Po pusvalandžio opara pastebimai pakilo ir įgavo porėtą struktūrą.
    6. Po pusvalandžio opara pastebimai pakilo ir įgavo porėtą struktūrą.
  • Reklama
  • Į oparą supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.
    7. Į oparą supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.
  • Dabar persijokite likusius miltus dalimis ir maišykite tešlą iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis.
    8. Dabar persijokite likusius miltus dalimis ir maišykite tešlą iš pradžių šaukštu, vėliau rankomis.
  • Reklama
  • Galutinė tešla turi būti minkšta, nelipti prie pirštų. Apvalykite ją dubenyje, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje viet...
    9. Galutinė tešla turi būti minkšta, nelipti prie pirštų. Apvalykite ją dubenyje, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1–1,5 valandos.
  • Tuo metu galite paruošti kopūstų įdarą. Kopūstus smulkiai supjaustykite plonomis juostelėmis.
    10. Tuo metu galite paruošti kopūstų įdarą. Kopūstus smulkiai supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Reklama
  • Sudėkite supjaustytus kopūstus į dubenį, įberkite druskos ir gerai paminkykite rankomis.
    11. Sudėkite supjaustytus kopūstus į dubenį, įberkite druskos ir gerai paminkykite rankomis.
  • Kepimo keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės i...
    12. Kepimo keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele, kol suminkštės ir šiek tiek pagels. Pabaigoje įberkite maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  • Tešla jau pakilo ir pastebimai padidėjo apimtimi.
    13. Tešla jau pakilo ir pastebimai padidėjo apimtimi.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į nedideles dalis, maždaug po 70–75 g kiekviena.
    14. Padalinkite tešlą į nedideles dalis, maždaug po 70–75 g kiekviena.
  • Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną paplotėlį, į centro dėkite 1–2 šaukštus kopūstų įdaro.
    15. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną paplotėlį, į centro dėkite 1–2 šaukštus kopūstų įdaro.
  • Užlenkite tešlos kraštus patogiu būdu, formuodami pyragėlio formą.
    16. Užlenkite tešlos kraštus patogiu būdu, formuodami pyragėlio formą.
  • Visus pyragėlių ruošinius dėkite siūlu žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną pyragėlį patepkite plakto trynio i...
    17. Visus pyragėlių ruošinius dėkite siūlu žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną pyragėlį patepkite plakto trynio ir 1 arbatinio šaukštelio vandens mišiniu. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 20–25 minutes.
  • Paruoštus pyragėlius su kopūstais patiekite karštus tiesiai ant stalo.
    18. Paruoštus pyragėlius su kopūstais patiekite karštus tiesiai ant stalo.
  • Skanaus!
    19. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai